FőoldalRendszerintegrátorModernizálja lakását könnyen felszerelhető LED-es világítással!
2017. május 23., kedd ::

Modernizálja lakását könnyen felszerelhető LED-es világítással!

Az építészek egyre gyakrabban ajánlják az energiatakarékos LED-technológia használatát a belső lakóterek megvilágításában, mivel amellett, hogy modern megjelenést kölcsönöz a helyiségeknek, akár néhány óra alatt teljesen újjávarázsolhatjuk vele környezetünket. Az olcsó és innovatív megoldások megjelenése határtalan lehetőségeket tartogat minden amatőr lakberendező számára

A LED-es világítás elterjedése az elmúlt években az élet minden területén óriási változást hozott, számos előnyének köszönhetően mára a repülőterektől a kerekpáros lámpákig mindenhol használják. A technológia - nem beszélve most az olyan praktikus előnyökről mint a villanyszámlára gyakorolt pozitív hatása - a lakberendezésben is szinte kimeríthetetlen lehetőségek tárházát nyitja meg: tökéletes megoldás egy munkafelület éles megvilágítására, hangulatteremtésre, egy dísztárgy kiemelésére, de kiválóan alkalmas kísérletező kedvű amatőr lakberendezők kreatív elképzeléseinek megvalósítására is.

Annak ellenére, hogy a szaküzletek kínálatában minden alkalmazási területre találunk megfelelő megoldást, és gyakran viszonylag kis beruházással újjávarázsolhatjuk nappalinkat, kertünket, vagy éppen fürdőszobánkat sokan még mindig idegenkednek a LED-es világítástól. Az értékesítések meredek ívű emelkedése mellett, továbbra is él például az a fogyasztói tévhit, miszerint a LED egy hideg fehér, vagy kékes fényű ridegséget árasztó fényforrás, azaz felhasználásukkal a hagyományos izzók megszokott meleg hangulatát fel kell áldozni az energiatakarékosság oltárán.

„LED-es fényforrások vásárlásakor ma már a színhőmérsékletek teljes skálájáról válogathatunk az alkalmazás területének, vagy az személyes preferenciáinknak megfelelően. Ha valaki tehát kifejezetten a hagyományos wolfram-szálas izzó hangulatát szeretné otthonába varázsolni, nincs más dolga, mint kiválasztani egy olyan terméket, amin a 2700 Kelvin (K), vagy a körüli érték szerepel” - mondta Tokajiné Tajti Anita, az Inesa Europa nagykereskedelmi és projekt értékesítési vezetője.

A LED megjelenése az otthonokban a nemzetközi lakberendezési trendeket is érezhetően befolyásolja, és a modern, minimalista megjelenésű termékek iránt folyamatosan nő a kereslet. Ezek közül is azokat a termékeket keresik a legjobban a vevők, amelyek egyszerűen felszerelhetők, ultravékony felépítésüknek köszönhetően minimális helyet foglalnak, de magas fényáramuk miatt hatékonyan bevilágítják a bútorokat, a falakat, vagy a mennyezetet.

A megjelenés szempontjából ugyancsak fontos, hogy az otthonok különböző helyiségeiben lehetőség szerint egységes design érvényesüljön. Ennek megfelelően a gyártó vállalatok kínálatában megjelentek azok a moduláris összetételű termékcsaládok, amelyek erre a problémára is megoldást kínálnak.

„Megfigyelhető az a trend is, hogy az innovatív gyártók ma már moduláris világítási rendszerekben gondolkoznak, amelyek lefedik a legtöbb spot, lineáris és térvilágítási alkalmazást, tökéletesen kapcsolódnak egymáshoz, a későbbiekben akár további helyiségekben is rugalmasan bővíthető rendszert alkotnak, és amelyekhez folyamatosan elérhető az alkatrészek nagy választéka” - folytatta Tokajiné Tajti Anita.

Bár a megfelelő kialakítás a személyes ízülésünkön múlik, vannak olyan szakmai iránymutatások, amelyeket a legtöbb világítástechnikai szakértő betart a lakóterek világításának megtervezésekor. Ne feledje, a jól átgondolt és ügyesen kivitelezett világítás lehet az utolsó legyintés a varázspálcával, ami egy átlagos szobát felejthetetlen élménnyé tesz a vendégek számára!

  • Az első alapszabály, hogy csak olyan világításra van szükség, ami vagy hasznos, vagy dekorációs célokat szolgál!
  • Kezdetnek tartsa szem előtt a funkcionalitást! Ha a fényforrások csak a szoba közepén helyezkednek el, majdnem biztosan a saját árnyékában lesz kénytelen dolgozni!
  • Minden egyes munkaterületen szükség van világításra! Nem létezik olyan, hogy túl sok világítás, ha például valaki éles szerszámokat, vagy elektromos gépeket használ!
  • Az osztott konyhákban mindig legyen a főzési és az étkezési terület világítása külön-külön szabályozható!
  • Az elérhető kiegészítők széles választékából olyat válasszon, amely segítségével a világítási rendszer bővíthető és szakadásmentesen szerelhető a sarkok mentén is!
  • Nagy belmagasság esetén a szekrények tetején elhelyezett fények lecsökkenthetik a szükséges mennyezeti lámpák számát és tökéletes háttérvilágítást biztosíthatnak.
  • Az üvegajtós szekrények belsejében történő világítás jó módja annak, hogy hangulatos légkört biztosítson! Figyelem: feltétlen győződjön meg róla, hogy megvilágított tárgyak arra valóban érdemesek!
  • Gyakran előfordul, hogy a mennyezet teljes felületét lámpákkal fedik le. Ennek egyik oka, hogy korábban a fényforrások meglehetősen szűk sugárzási szöggel rendelkeztek, így sokat kellett használni ahhoz, hogy bármilyen egyenletes megvilágítást érjünk el. Ennek kiküszöbölésére ma már szélesebb sugárzású, erősebb mélysugárzókat gyártanak. Az eredmény, hogy adott területen sokkal kevesebb fényforrást elegendő alkalmazni, ráadásul a minimalista fényforrások szinte észrevehetetlenül megbújnak a környezetben.
  • Válasszon moduláris világítási rendszert alkotó termékeket, melyek tökéletesen kapcsolódnak egymáshoz. A világítás megtervezésénél érdemes olyan termékcsaládot keresni, amelyben az egyes termékek lefedik a legtöbb világítási alkalmazást és az alkatrészek széles választéka elérhető a könnyű személyreszabhatóság érdekében (pl. lapos sarok, belső sarok, külső sarok, szabályozható érzékelő kapcsoló).

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény