FőoldalRendszerintegrátorÚj, kompakt megoldás AWI-hegesztésre
2017. március 10., péntek ::

Új, kompakt megoldás AWI-hegesztésre

A TAWERS TIG a Panasonic Industrial népes TAWERS hegesztésimegoldás-családjának egyik oszlopos tagja, amelynek egyik különlegessége, hogy ugyanazzal a robottal és hegesztőtápegységgel lehet AWI-hegesztést végezni, mindössze a felszerelést kell a megfelelő típusokra kicserélni. A legsokoldalúbb és leghaladóbb technológiát nyújtó TAWERS MIG/MAG hegesztőrendszer mellett a TAWERS TIG létjogosultságát az AWI-hegesztés új szintre emelése indokolja

Az argon védőgázas AWI-hegesztés (másnéven: TIG-hegesztés) esetében a hegesztőkészülék megtervezésénél a legnagyobb nehézséget alighanem a hegesztőpisztoly kialakítása jelenti. A hegesztőhuzalos AWI-pisztolynál általában a hegesztési pozíció körül elég nagyméretű szabad területre van szükség, mivel a MIG/MAG hegesztéstől eltérően az AWI-hegesztésnél a hegesztőhuzal és az elektróda külön vannak. E két alapkomponens különállósága biztosítja egyben az AWI-hegesztés egyik fő előnyét, ami nem más, mint a fröcsögésmentes hegesztés. Azonban ez azt is jelenti egyben, hogy az AWI-hegesztőgépek frontendje lényegesen nagyobb, ami nagyobb kihívást jelent a hegesztőgépek tervezésekor is.

A TAWERS TIG-nél használt hegesztőpisztoly rendkívül kompakt méretű, ennek ellenére van benne hely a hegesztőhuzal számára. A kompakt méretek révén és a hegesztőhuzal számára rendelkezésre álló hely miatt az AWI-pisztollyal szűkebb helyeken is el lehet férni, és a hegesztőkészülék tervezéséhez több szabadság áll rendelkezésre. A robotvezérelt ívhegesztést illetően a MIG/MAG folyamat az AWI-hegesztéshez képest népszerűbb, amelynek egyik legfőbb oka az előbbi jobb termelékenysége. Általánosságban az AWI-hegesztés ugyanis egy viszonylag lassú folyamat, és bár a kompakt hegesztőpisztoly kétségtelenül nagy előnye a TAWERS TIG rendszernek, nem ez, hanem a mögöttes technológia által lehetővé tett hegesztésisebesség-növekedés az elsődleges oka a megalkotásának.

A Panasonic Industrial honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény