FőoldalRendszerintegrátorBluetooth 5-kompatiblis szilícium RF IP
2017. február 28., kedd ::

Bluetooth 5-kompatiblis szilícium RF IP

2017 lesz az éve annak, amikor piacra kerülnek az első, Bluetooth 5-kompatibilis végfelhasználó eszközök, amelyek a leváltásra megérett Bluetooth 4.2-höz képest kétszeres adatsebességet és négyszeres hatótávolságot kínálnak. A Rohde & Schwarz méréstechnikai céggel kötött együttműködési megállapodás következtében megszületett a CSEM által kifejlesztett IcyTRX RF IP, amely az első olyan Bluetooth Low Energy RF megoldás, amelyet teljes mértékben Bluetooth 5-kompatibilisnek nyilvánítottak

A Bluetooth SIG nemrég bejelentette a várva-várt Bluetooth 5 szabványt, amely a Bluetooth Low Energy (BLE) teljesítményben javított változatának tekinthető mindenekelőtt. Az 5-ös szabványverzió újdonságai a korábbi generációhoz képest kétszeres adatsebesség (2 Mibit/s az 1 Mibit/s helyett), amely fix adatmennyiség mellett éppen megfelezi az adatátvitelhez szükséges időt. Az egyik legfontosabb célpiac, az intelligensotthonos alkalmazások számára is jó hír a korábbihoz képest négyszeres hatótávolság. Az új szabvány jelentőségét az is fokozza, hogy az ABI Research piackutató vállalat szerint a hálózati kapcsolattal rendelkező eszközök száma 2021-re eléri a 48 milliárdot, ezek harmada pedig Bluetooth-kompatibilitást is kínál.

A CSEM által megalkotott IcyTRX szilícium RF IP az első olyan BLE RF megoldás, amely teljes mértékben Bluetooth 5 szabványkompatibilisnek tekinthető. A tanúsítványteszteknek való teljes megfelelőséget a Rohde & Schwarz méréstechnikai szolgáltatóval való szoros együttműködés tette lehetővé, akik a CMW sorozatú, szélessávú rádiókommunikációs tesztplatformjuk segítségével működtek közre az új Bluetooth szabvány funkcionális tesztjeinek biztosításában.

A CSEM honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény