FőoldalRendszerintegrátorÖt modern Siemens Desiro motorvonattal bővült a GYSEV flottája
2016. július 25., hétfő ::

Öt modern Siemens Desiro motorvonattal bővült a GYSEV flottája

Idén ősszel öt új motorvonat kezdi meg az utasszállítást a GYSEV ausztriai és magyarországi hálózatán. A GYSEV osztrák egységének flottájában elsőször kapnak helyet elektromos személyszállító motorvonatok. Az akadálymentesített szerelvények kényelmes utazást biztosítanak majd közel 260 utas számára, sebességük pedig akár az óránkénti 160 kilométert is elérheti

A „VENTUS” névre keresztelt Siemens Desiro ML típusú személyszállító motorvonatok az iskolakezdésre már forgalomba állnak. Az új szerelvények kialakításánál az utasok kényelme volt az elsődleges szempont.

A 3 részből álló, 75 méter hosszú alapegység beszállási oldalanként 4-4 ajtóval rendelkezik, a komfortos utazáshoz a klimatizált utastérben 259 távolsági ülést helyeztek el, amelyek mindegyikéhez állítható fényerősségű olvasólámpa, valamint állítható hangerejű utastájékoztató rendszer tartozik. Az üléseknél konnektor található, sőt, a vezeték nélküli internetelérés bevezetését is tervezik a kocsikban.

A vonatokra a 600 mm-es, alacsonypadlós kivitelezésnek köszönhetően a babakocsival utazó családok és a kerekesszékes utasok is akadálymentesen felszállhatnak. A tisztasági helységek és az univerzális mellékhelyiség szintén akadálymentesített.

A kétáramnemű (a betáplálás Ausztriában 15 kV AC, míg a magyarországi szakaszokon 25 kV AC) Siemens Desiro ML motorvonatok maximális teljesítménye 2 600 kW, a hatékony villamos hajtásrendszer óránkénti 160 kilométeres sebesség mellett teszi lehetővé a környezetbarát közlekedést.

„A Siemens Desiro ML teljesíti a modern közösségi elővárosi közlekedéssel szemben támasztott elvárásokat. A szerelvények kétáramnemű villamos hajtásrendszerükkel az ausztriai és a magyarországi vasúti hálózaton is üzemeltethetők. Utasbarát kialakításukkal hozzájárulnak ahhoz, hogy a GYSEV a legmagasabb színvonalú szolgáltatást tudja nyújtani utasainak“ – emelte ki dr. Ludvig László, a Siemens Zrt. Mobility divíziójának vezetője.

A GYSEV és a Siemens öt darab Desiro ML típusú elektromos motorvonat beszerzéséről kötött szerződést 2014-ben. A teljes flotta 2016 szeptemberére áll forgalomba a GYSEV mellett az ÖBB hálózatát is érintve, a Sopronkeresztúr – Sopron – Vulkapordány – Ebenfurt – Bécs főpályaudvar, valamint a Pomogy – Nezsider – Bécs főpályaudvar viszonylatokon

A Siemens honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény