FőoldalRendszerintegrátorInnovatív, moduláris energetikai megoldás
2016. június 01., szerda ::

Innovatív, moduláris energetikai megoldás

Az ABB bővíthető, kritikus alkalmazásokban – például adatközpontokban és kórházakban – használható villamosenergia-elosztó- és védelmi megoldást jelentett be. Az ABB MNS-Up megoldása a szünetmentes áramforrást (UPS) és a kapcsolóberendezés-technológiákat integrálja egyetlen moduláris rendszerbe, melynek köszönhetően 30%-kal csökken a helyigény, növekszik a rendszer hasznos üzemideje, és jelentősen csökkennek a karbantartási költségek

A megoldás magas fokú integráltságának és bővíthetőségének köszönhetően az MNS-UP segítségével a kapcsolóberendezés és az UPS-modulok cseréjét az energia lekapcsolása nélkül is el lehet végezni. A tervezhető, lépcsős bővítési lehetőségek felelős energiafogyasztást és létesítményfejlesztést eredményeznek. Az adatközpontok üzemeltetői számára a túlzott kapacitás épp olyan súlyos gondot jelent, mint az állásidő. A kiváló eredményesség úgy biztosítható, ha az üzleti tevékenység bővülésével, az adatközponttal párhuzamosan fejlődik az energiaellátási rendszer. Az MNS-Up méretre szabásával ez a fontos követelmény könnyedén teljesíthető.

2016-ban a világ internetes adatforgalma meghaladja majd az 1 zettabájtot – azaz az 1 milliárd terabájtot –, ami a Cisco Systems szerint ötszörös növekedést jelent az elmúlt öt évben. Ez az adatforgalom 300 milliárd órányi videónak, vagy az emberiség által valaha közölt szavak 5000-szeresének felel meg. Az adatforgalom robbanásszerű növekedése és napjaink információ alapú gazdasága az adatközpontokat olyan létfontosságú, kritikus infrastrukturális létesítményekké tették, amelyek működéséhez megbízható, hatékony és méretezhető villamosenergia-ellátás szükséges.

„Technológiai újítóként olyan megoldásokat szállítunk, amelyek megfelelnek vevőink legösszetettebb elvárásainak is. Az MNS-Up olyan moduláris megoldás, amelynek segítségével az adatközpontok üzemeltetői az igények függvényében bővíthetik üzleti tevékenységüket” – mondta Tarak Mehta, az Energetikai Termékek divízió vezetője. „Az ABB Next Level stratégiájával összhangban, jelentős erőfeszítéseket teszünk azért, hogy innovatív termékek széles körével támogassuk az adatközpontokra szakosodott vevőinket, hogy minél gyorsabban bővíteni tudják az üzleti tevékenységüket.”

A svájci kísérleti alkalmazások között található a Green Datacenter AG, amely egy 5,2 megawatt teljesítményű MNS-Up rendszert használ a nyugat-zürichi, 7265 m2-es adatközpontjában és a Bázeli Egyetemi Kórházban.

Az ABB honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény