FőoldalRendszerintegrátorUltrakompakt, kábelnyúlás-mérős szenzor nagy mérési távolságokhoz
2016. március 29., kedd ::

Ultrakompakt, kábelnyúlás-mérős szenzor nagy mérési távolságokhoz

Bővítette a mobil munkagépekhez kínált elmozdulás- és pozíciómérési portfólióját az ć. Az új POSIWIRE sorozatú, WS21 típusszámú szenzort 20.000 mm határértékig történő mérésre fejlesztették, robusztus, érintkezésmentes, mágneses, többfordulatos érzékelésű enkódere kopásmentes működést, rendkívül nagy mérési távolságot és kompakt méreteket tesz lehetővé. A kábelnyúlás-mérő szenzorok fő alkalmazási területe a lineáris mérések pl. darugémeknél

A POSIWIRE® kábelnyúlás-mérő szenzorok speciális kialakítású és kalibrált, egy rétegben egy precíziós gyártmányú dobra tekercselt mérőkábelt alkalmaznak, amely a kábel lineáris mozgását forgómozgássá alakítja át, végezetül pedig egy szögmérő szenzor (pl. potenciométer vagy digitális enkóder) elektromos kimeneti jelet állít elő mindezekből.

Az új POSIWIRE® WS21 helyzetérzékelő szenzor egyedülállóan mágneses enkóderrel van felszerelve, amely a szögelfordulást érintkezésmentesen méri, kopásmentes működést megvalósítva. Ez egyúttal rendkívül biztonságos működést és hosszú szervizélettartamot is jelent. Az IP67/69K burkolati védelemmel rendelkező szenzor igen robusztus és környezetálló felépítésű, terepi meghibásodására rendkívül csekély az esély. A víznek, páratartalomnak és folyadéklecsapódásnak rendkívül ellenálló POSIWIRE® WS21 szenzorok még kültéri, hőmérsékleti szélsőségeknek kitett alkalmazásokban is tökéletesen helytállnak. Az új szenzor az ütődésnek 100 g/11 ms, a vibrációnak 20 g/10 Hz ... 2 kHz mértékig áll ellen, amely szintén jól előrevetíti az eszköz hosszú távú funkcionális megbízhatóságát, elkerülve a költséges gépleállási időket és javításokat.

Az ASM honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény