FőoldalRendszerintegrátorKompakt SCARA robotcsalád
2016. március 04., péntek ::

Kompakt SCARA robotcsalád

Az ABB örömmel jelenti be, hogy új termékcsaláddal, az IRB 910SC-vel bővül a cég által gyártott robotok termékkínálata. Az ABB kisrobot-portfóliójába tartozó új SCARA (Selective Compliance Articulated Robot Arm = szelektív feladatok elvégzésére kialakított csuklós robotkar) robotok maximális terhelhetősége 6 kg, és három konfigurációban (IRB 910SC –3/0.45, IRB 910SC – 3/0.55m, and IRB 910SC – 3/0.65.) érhetők el. Az egyes típusok moduláris kialakításúak, karkinyúlásuk 450, 550 és 650 mm között változik

„Az IRB 910SC tervezése során a robot sebességére és a pontosságra helyeztük a hangsúlyt” – mondta Phil Crowther, az ABB termékmenedzsere (kis robotok termékcsalád). „A kis méretű IRB 910SC robotokat ugyanolyan kiváló teljesítmény paraméterekkel és konstrukciós elvekkel tervezzük, mint az ABB többi kis robotját, így ezekre is jellemző a kiváló útvonalvezérlés, a nagy pontosság és a kis helyigény.”

Az ABB SCARA termékcsaládhoz tartozó robotokat úgy terveztük, hogy azok alkalmasak legyenek általános célú alkalmazások széles körére, ahol követelmény a gyors, ismétlődő és artikulált pont-pont mozgás, ezért többek között jól használhatók palettázásra, depalettázásra, gépkiszolgálásra és összeszerelésre. A SCARA termékcsalád ideális megoldást kínál azon vevőink számára, akik az apró alkatrészeket összeszerelő alkalmazásokkal szemben olyan elvárásokat támasztanak, mint a rövid ciklusidők, a nagy pontosság és a kiemelkedően jó megbízhatóság. Az új robotok kiválóan alkalmasak laborautomatizálásra és vényköteles gyógyszerek adagolására/kiadására is.

„A változó, 450, 550 és 650 mm-es karkinyúlású robotok lehetővé teszik, hogy a vevők az adott feladathoz legjobban illeszkedő robotkart választhassák meg”– folytatta Crowther.

Az SCARA robotcsalád minden tagja asztali kivitelű („asztallapra szerelhető”) és IP54-es védettséggel rendelkezik, azaz tokozásuk por és fröccsenő víz ellen védett.

A vevői előnyök áttekintése:

  • Gyorsaság és pontosság: az igen nagyfokú pontossággal párosuló rövidebb ciklusidő jobb befektetés-arányos megtérülést garantál.
  • Nagy munkatér: a kompakt kialakítás a lehető legszélesebb felhasználási lehetőséget nyújtja, ami egy adott területen a lehető legtöbb feladat elvégzését eredményezi.
  • Padlóra szerelhető: a kisebb és jobb elrendezésű cella kisebb helyigényt eredményez, amely garantálja a rendelkezésre álló üzemi alapterület jobb kihasználását.
  • Három modellváltozat: mindegyik modell azonos pótalkatrészekre és közös platformra épül, ami azt eredményezi, hogy kevesebb tartalék alkatrész kell a termékcsaládhoz tartozó robotokhoz.
  • IP-54-es védettség: a robot olyan helyen is használható védőburkolat nélkül, ahol erősebb környezeti hatás éri, aminek köszönhetően csökken a robot összköltsége (tulajdonlási költsége).
  • Integrált kábelezés (Internal Air és jelek): a kábelezést és pneumatikus vezetékeket nem kell a robotkaron kívül vezetni. Az ABB teszteli az integrált kábelezési megoldást, így garantálni tudja a megoldás hosszú élettartamát.
  • Az ABB honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény