FőoldalRendszerintegrátorA virtuális gépkörnyezet növeli a hálózat stabilitását és hatékonyságát
2016. február 22., hétfő ::

A virtuális gépkörnyezet növeli a hálózat stabilitását és hatékonyságát

A Ruggedcom VPE1400 (virtuális feldolgozó modul) az a virtuális gépkörnyezet, amelyet a Siemens biztosított a cég Ruggedcom RX1400 útválasztó berendezése (routere) számára. Ennek a szoftvernek a segítségével az ügyfelek képesek lesznek arra, hogy saját Linux operációs rendszerüket és alkalmazásaikat az RX1400 routeren futtassák a hálózat peremén: így például egy alkalmazás, ami a VPE1400 egységen fut, lehetővé tehetné a forgalomfelügyelet vagy energiafelügyelet során gyűjtött adatok előfeldolgozását a routerben, még mielőtt átvinnék ezeket az adatokat a vezérlőközpontba

Ez nem csupán az átvitt adatok mennyiségét csökkenti, hanem elősegítheti a hálózat stabilitásának, hatékonyságának és teljesítőképességének a növelését is. A virtuális gépkörnyezet számos iparágban alkalmazható, különösen ott, ahol robusztus hardverre és megbízható kommunikációra van szükség, mint például az elektromos energia és szállítási szektorban, valamint az olaj- és gázipar területén.

A VPE1400 környezetben futó alkalmazások biztonságos módon el vannak különítve a Ruggedcom ROX operációs rendszertől, miközben továbbra is korlátlan hozzáférésük van az RX1400 hálózatához, vonali végberendezéséhez (LTE egységéhez) és soros interfészeihez. Az új Ruggedcom ACE (Application Connectivity Engine: alkalmazások összekapcsolhatóságát biztosító modul) egységgel kombinálva a virtuális gépkörnyezet több-protokollos SCADA (felügyeleti, vezérlő és adatgyűjtő) kommunikációt is lehetővé tesz különféle gyártók eszközei felé, így ezek az eszközök elérhetővé válnak a VPE1400 környezetben futó alkalmazások számára.

Ezzel a virtuális gépkörnyezettel a Siemens kibővíti a cég Ruggedcom Application Solutions (Ruggedcom alkalmazásokra kidolgozott megoldások) portfólióját, amelyet egy "intelligensebb" hálózat létrehozása céljából terveztek elosztott struktúrák alkalmazásával, lehetővé téve a helyi felügyeleti és adatelemző alkalmazások használatát. Ily módon az egyre több készülék által generált hatalmas adatmennyiség előfeldolgozása megtörténhet a hálózat peremén - ami kulcsfontosságú követelmény az iparág digitalizálása és az ipari eszközök internete (Industrial Internet of Things: IIoT) szempontjából.

A Siemens honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény