FőoldalRendszerintegrátorLégvezetékek rövidzárlati és földzárlati hibája ellen
2016. január 20., szerda ::

Légvezetékek rövidzárlati és földzárlati hibája ellen

A Siemens rövidzárlati és földzárlati hibákat detektáló készülékével, a Sicam FSI (Fault Sensor Indicator: zárlatérzékelő és -jelző) nevű eszközzel egészítette ki az energiaelosztó hálózatok megfigyelésére szolgáló termékskáláját. Míg a Sicam FCM (Feeder Condition Monitors: irányérzékeny leágazásállapot-ellenőrző) és Sicam FPI (Fault Passage Indicators: hibás­szakaszjelző) digitális rövidzárlat-, illetve földzárlatfigyelő készülékeket a kábelhálózatokon alkalmazzák, az új készülék a középfeszültségű légvezeték-hálózat rövidzárlati és földzárlati hibáit jelzi

A Siemens a légvezeték-hálózatban előforduló hibák gyors behatárolására és távjelzésére fejlesztette ki a készüléket oly módon, hogy az közvetlenül a légvezetékre telepíthető. A hiba helyének pontos meghatározása és a karbantartó csoportok gyors értesítése jelentősen lecsökkenti az üzemszünetek időtartamát. Mivel a hibák behatárolása igen időigényes, következésképpen költséges lehet, a rendszer csökkenti a hálózatüzemeltetők személyi jellegű kiadásait is.

A Sicam FSI a pillanatnyi vonali áram- és feszültségértékeket méri és rögzíti a középfeszültségű légvezeték-hálózatban elő­forduló rövidzárlati és földzárlati hibák meghatározása céljából. A készülék ezekből az információkból kiszámítja a minimális, maximális és középértékeket, lehetővé téve a hibák kijelzését a felismert túláramok és feszültségcsökkenések alapján. A Sicam FSI egy QR-kód révén azonosítható a távvezetéken, és webböngészőn keresztül konfigurálható. A beállított küszöbértékek a felhasználói igények szerint változtathatóak.

A Siemens a rövidzárlat-figyelő rendszert két változatban szállítja: helyi vizuális kijelzőkkel (LED) és kiegészítő kommunikációs képességekkel. A készülék titkosított és biztonságos rádió-összeköttetésen keresztül szállítja az információt a távvezetékoszlopra rögzített, központ felé kommunikáló (upstream) Sicam hibagyűjtő egységgel (Fault Collector Gateway: FCG). Mindkét változatban vörös LED-ek világítanak hiba esetén, valamint a hiba típusától és okától függő, különböző villogási frekvenciák lehetővé teszik a pontos hibadiagnosztikát. A vezérlődobozban elhelyezett, napelemmodulok által töltött akkumulátor szolgáltatja az üzemi feszültséget a készülék számára. A hálózati szakasz vonalfelügyeleti csoportjára a hálózatvezérlő központ felé létesített rádiós kapcsolatnak köszönhetően nincs többé szükség. A Sicam FSI az akkumulátor tíz éves élettartama során karbantartás nélkül működik.

A Siemens honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény