FőoldalRendszerintegrátor25%-kal gyorsabb robot
2015. november 23., hétfő ::

25%-kal gyorsabb robot

Az ABB bemutatta a legnagyobb terhelhetőségű, többfunkciós robotját, az IRB 8700-at. A 3,5 méter karkinyúlású robot maximum 800 kg hasznos teher mozgatására képes - lefelé forduló csuklóval 1000 kg, míg LeanID-vel 630 kg. (A LeanID olyan új, integrált kábelezési megoldás, amelynek célja, hogy a kábelköteg ("dresspack") külső hatásoknak leginkább kitett részeinek robotba történő integrálásával egyensúlyt teremtsen a költségek és az élettartam között.)

“Az IRB 8700-as robot tervezésekor a karkinyúlás, a hasznos terhelhetőség és a teljesítmény voltak a legfontosabb szempontok”mondta Ola Svanström, a nagy ipari robotok fejlesztésével foglalkozó termékmenedzser. „Az ABB magas tehetetlenségi nyomatékszinteken is kiemelkedően jó mozgásvezérlést biztosító technológiájának köszönhetően, ez az eddigi legnagyobb terhelhetőségű robotunk, amely a nehéz és széles alkatrészek optimális manipulálásának függvényében automatikusan szabályozza a sebességét. A kis helyigénnyel, optimalizált ellensúllyal, paralelogramma mechanizmussal, merev tengellyel és kevesebb számú meghajtómotorral rendelkező IRB 8700-as robot a nyomatékértékét alacsony, míg a sebességet magas szinten tartja.”

Az ABB eddigi legnagyobb robotjának számító IRB 8700-as modell teljes körű funkcionalitást kínál, illetve az ABB termékkínálatához kapcsolódó szélesebb körű szakmai tapasztalatokat is felhasználja. A robot tengelyenként csak egy motorral és egy hajtóművel rendelkezik, szemben az ebbe a méretosztályba tartozó többi robottal, amelyeknél két motort és/vagy két hajtóművet alkalmaznak. A konstrukció további előnye, hogy nem rendelkezik gázrugókkal. Az egyensúlyban tartást csak a megbízható ellensúly és a mechanikai rugók biztosítják. Ezeknek a konstrukciós megoldásoknak köszönhetően az IRB 8700 kevesebb részelemből áll, üzemét pedig rövidebb ciklusidő és nagyobb pontosság jellemzi.

Az IRB 8700 két konfigurációban áll rendelkezésre. Az egyik konfiguráció esetén a robot karkinyúlása 4,2 méter, a terhelhetősége 550 kg (csuklóval lefelé 620 kg, LeanID-val 475 kg). A másik konfiguráció esetében a karkinyúlás 3,5 méter, míg a hasznos teher 800 kg (csukóval lefelé 1000 kg, míg LeanID-vel 630 kg). Mindkét konfigurációt nagyon magasnak számító 725 kgm2 tehetetlenségi nyomatékérték jellemez.

Az ABB Robotika minden terméke számára az ABB Robotika globális értékesítési és szolgáltatási szervezete 53 országban, több mint 100 helyen biztosít teljes körű támogatást.

Bővebb információk

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény