FőoldalRendszerintegrátorÚj mérőeszközök az energiafelügyeleti rendszerekhez
2015. augusztus 11., kedd ::

Új mérőeszközök az energiafelügyeleti rendszerekhez

A Siemens a Sentron portfólió termékeivel bővíti energia felügyeleti rendszerét a 7KM PAC5100 és 7KM PAC5200 mérőberendezések bevezetésével. Az ipari üzemekben vagy épületekben történő használatra tervezett új eszközök nemcsak az összes energia adatot rögzítik, hanem az energia minőség kiértékeléséhez szükséges valamennyi lényeges paramétert is. A meghatározott minőségű, állandó energiaellátás elengedhetetlen számos ipari termelési és automatizálási folyamat zavarmentes működéséhez, valamint az elektromos fogyasztók üzembiztonságához. Az energia hálózatban előforduló, lehetséges belső vagy külső zavaró hatásokat az új mérőkészülékek már korai fázisban észlelik

Ily módon azonnal reagálni lehet rájuk. A rögzített részletekről jelentés küldhető a Siemens energia felügyeleti rendszere felé. A TÜV által bevizsgált, kommunikációképes hardver komponensekből és az adatok megjelenítésére és elemzésére szolgáló energiagazdálkodási szoftverből felépülő energia felügyeleti rendszer megteremti a műszaki alapokat az üzemeltetés ISO 50001 szabvány szerinti energiagazdálkodásához.

A kompakt kivitelű 7KM PAC 5100/5200 mérőkészülékeket az energiaellátás helyén vagy az egyedi üzemekben használják. Ott rögzíthetik a hálózati frekvenciára, a hatásos, meddő és látszólagos teljesítményre, a fázisszögekre, a váltakozó feszültség és váltakozó áram maximum 40-ik rendszámú harmonikusaira, valamint a váltakozó feszültség és váltakozó áram torzulására vonatkozó adatokat. A 7KM PAC5200 mérőkészülék tartalmaz középérték, esemény és hiba feljegyzési funkciókat, az EN50160 minőségi szabvány szerinti naplózó egységet és 2 gigabájt (GiB) adattárolási memóriát a hosszú távú adatok dokumentálásához. A felhasználók az összes rögzített információt kiolvashatják közvetlenül a készüléken, valamint elemzési célokból alkalmazhatják a szabványos PQDif és Comtrade adatformátumokat. A teljesítmény minőségével kapcsolatos eseményeket többek között ITIC (CBEMA) görbéken ábrázolják.

A telephely üzemeltetők az összegyűjtött adatokat felhasználhatják arra, hogy ellenőrizzék, az energiaszolgáltató által biztosított áramellátás minősége megfelel-e a szerződésben rögzített paramétereknek és szükség esetén újra tárgyalják a szerződés feltételeit. Másrészt a gépgyártók számára azért előnyösek ezek a készülékek, mert így világszerte biztosíthatják üzemeik működőképességét, függetlenül az energiaellátás terén tapasztalható, országspecifikus ingadozásoktól.

A mérőeszközök gyorsan és könnyen üzembe helyezhetők. Galvanikusan leválasztott feszültség bemenetekkel rendelkeznek, és egyaránt használhatók vezérlő panelekre telepítve és szabványos sínekre szerelve. Teljesítik az IP40 védelmi osztály előírásait. A paraméterezés, diagnosztika, elemzés és a jelentések létrehozása az integrált web szerver segítségével történik. Az összes adatot az IEC 61000-4-30 szabványnak megfelelő formátumban rögzítik és az adatok összehasonlíthatóak, függetlenül az adott gyártótól. A számos feljegyzés egyike az EN50160 áramellátás minőségi szabvány szerinti ellenőrzés és elemzés közvetlenül a készüléken vagy a web szerveren keresztül. A készülékekkel történő kommunikáció kezelése a Modbus TCP protokollon keresztül valósul meg.

A Siemens honlapjawww.siemens.hu

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény