FőoldalRendszerintegrátorEgyedülálló fejlesztés az MVM OVIT-nál az energia-ellátásbiztonság érdekében
2015. április 28., kedd ::

Egyedülálló fejlesztés az MVM OVIT-nál az energia-ellátásbiztonság érdekében

Az MVM OVIT Zrt. több évtizedes szakmai múlttal rendelkező transzformátorolaj-vizsgálatokra specializálódott vegyi laboratóriumában jelenleg egy Magyarországon egyedülálló diagnosztikai berendezés beüzemelését végzik. Az új mérőberendezés segítségével minden eddiginél korábban kimutathatók lesznek az esetleges hibák, ezért a szakemberek sokkal hatékonyabban tudják elvégezni a transzformátorok karbantartását és szükséges javítását

Az MVM OVIT Zrt. nemzetközi minőségbiztosítási szempontok alapján a legkorszerűbb berendezésekkel fejleszti műszerparkját. A laboratórium az MVM Csoport társaságainak végzett ellátásbiztonsági vizsgálatok mellett – a piaci igényeket kielégítve – olyan nagyvállalatokkal is együttműködik mint a Siemens Zrt., a CG Electric Systems Hungary Zrt., a GYSEV Zrt. és az E.ON hálózati társaságai.

Az MVM OVIT Zrt. diagnosztikai üzemének vegyi laboratóriuma az átviteli és az elosztóhálózat nagyfeszültségű villamos berendezéseiben használt olajtöltetek minőségvizsgálatával foglalkozik. A laboratóriumi analízisek a zavartalan villamosenergia-szolgáltatás fontos elemei, hiszen a transzformátorok és mérőtranszformátorok hibamentes üzemmenetét biztosítják, ezáltal az energiaellátás biztonságának folyamatos fenntartásához járulnak hozzá.

A transzformátorolaj-vizsgálatok két nagy területe az olajtöltet szigetelési tulajdonságainak vizsgálata és az úgynevezett hibagáz-analízis. Ez utóbbi vizsgálatnál azokat a bomlástermékeket analizálják, amelyek a berendezések esetleges meghibásodásakor keletkeznek, és oldódnak bele a transzformátorolajba.

A laboratórium a közelmúltban megvásárolt egy új, automata, a szigetelőolajok hibagázának nagy pontosságú elemzését lehetővé tevő berendezést, amelynek most végzik a beüzemelését. A mérési módszer Magyarországon egyedülálló lesz: ez az analízis már kis olajminta-mennyiségből is nagy érzékenységgel mutatja ki azokat a vegyületeket, amelyek jelzik a transzformátorok meghibásodását. Minél korábban kimutathatók a belső meghibásodások, a szakemberek annál hatékonyabban tudják elvégezni a készülékeken a szükséges beavatkozásokat és javításokat.

Az ellátásbiztonság fenntartása érdekében a vizsgálati eredmények megbízhatósága különösen fontos, ezért a laboratórium kiemelten kezeli a minőségbiztosítási szempontokat. Az MSZ EN ISO 9001 szabványtanúsítás mellett 2000 óta folyamatosan megújuló akkreditált státusszal is rendelkezik, ez 2010 óta nemzetközileg is elismert minőséghitelesítést jelent.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény