FőoldalRendszerintegrátorNeves gyógyszeripari díjat ért az ABB megoldása
2015. március 03., kedd ::

Neves gyógyszeripari díjat ért az ABB megoldása

Az ABB Magyarország Kft. nyerte az Első Közép-Kelet Európai Gyógyszeripari Kiválósági Díjat (1st CEE Pharmaceutical Manufacturing Excellence Award) megoldásszállító kategóriában. A díjat a vállalat a Richter Gedeon Nyrt. biotechnológiai üzeme számára szállított automatizálási és felügyeleti megoldásokért kapta

A Magyar Gyógyszergyártók Országos Szövetségének támogatásával két kategóriában meghirdetett Első Közép-Kelet Európai Gyógyszeripari Kiválósági Díjat a tekintélyes PHARM Connect Kongresszuson osztották ki. A 2015.február 25-26-án rendezett PHARM Connect Kongresszus a közép-kelet európai régió és a FÁK országok legjelentősebb gyógyszeripari és biotechnológiai rendezvénye, amelyen a régió legnagyobb gyógyszeripari és biotechnológiai cégeinek mintegy 600 döntéshozója vesz részt.

Az ABB díjnyertes projektje a Richter Gedeon gyógyszergyár megbízása, melynek keretében automatizálási és felügyeleti rendszerekkel látja el a cég debreceni biotechnológiai üzemét.

A projekt a Richter egy nagyon fontos befektetése, amely valódi áttörésnek számít az egészségügyben és teljesen egyedülálló a regionális gyógyszeriparban. A 2013-ban átadott debreceni biotechnológiai üzem rendkívül magas hozzáadott szellemi és technológiai értékkel bíró termékeket gyárt emlőssejtes fermentációs technológiával immunológiai és onkológiai betegségek kezelésére.

A Richter új üzemében teljesen automatizált, integrált és hitelesített termelés- és épületfelügyeleti, egyben környezeti monitoring rendszert épített ki, amelyhez az ABB 800xA technológiáját és nemzetközi tapasztalattal rendelkező mérnökcsapatát választotta.

"Az ABB globális és helyi tapasztalattal, valamint megbízható technológiával, és bizonyított mérnöki háttérrel rendelkezik a gyógyszeriparban és petrolkémiai iparban. Ezen értékek jelentős szerepet játszottak a Richter Gedeon Nyrt. és az ABB sikeres együttműködésében az elmúlt 16 év során" – mondta Kovács Lajos, a Richter Gedeon Nyrt. műszaki igazgatója.

"A System 800xA folyamatirányító rendszer teljes körű automatika megoldást biztosít a Richter számára, amely a termelő egységeken kívül magába foglalja a komplett épület- és energetikai felügyeletet is. A biotechnológiában szerzett tapasztalataink és az ABB gyógyszeripari megoldásai, a Batch Management, Building and Facility Automation további fejlesztéseit is szolgálják, hogy ebben az új iparágban is korszerű és rugalmas válaszokat tudjunk adni a kihívásokra" – mondta Tóth Bence, az ABB-nél a projektért felelő menedzser.

Az ABB a következő megoldásokat szállította az üzemnek: teljes folyamatirányító rendszer, létesítmény-automatizálás (kazánok / hűtőberendezések és légterelő egységek), valamint integrált környezetfelügyelő rendszer a GMP-nek (helyes gyártási gyakorlat) megfelelően.

A folyamatautomatizálási rendszernek (PAS) meg kell felelnie a biotechnológiai követelményeknek, így például a receptúra-alapú termelésirányítási szabványnak (S88), az Egyesült Államok Gyógyszerészeti és Élelmezésügyi Hivatala (FDA) által lefektetett 21 CFR Part 11 törvény előírásainak, valamint az élettudományokkal kapcsolatos iparra vonatkozó, a legjobb eljárásokat rögzítő GAMP 5 irányelveknek.

A folyamatautomatizálási rendszer vezérli a fermentálási, azaz az "upstream" illetve a fehérje tisztítási, azaz a "downstream" folyamatok mellett a tisztaszoba-technológiára alapozott termeket, a PW & WFI elosztó rendszert, a berendezések tisztítását és sterilizálását.

Az épületfelügyeleti rendszer (BMS) felelős a gyártóépület és az injekcióüzem légtechnikai berendezéseiért, biztosítja a közművek integrálását, irányítja a környezetmonitorozási rendszert (EMS), ill. felügyeli a gépek működését.
A folyamatautomatizálás ma már alapkövetelménynek számít a modern biotechnológiai létesítményekben. A mikrobiológiai és környezeti biztonság kiemelt fontosságú, ezért a hatékony környezetmonitorozási rendszer kulcsfontosságú alaptechnológiának számít. A technológia bizonyos elemeit csak olyan megfelelő, átfogó folyamatautomatizálási (PAS) rendszerrel lehet megvalósítani és kezelni, mint amilyen az ABB által szállított rendszer is. A PAS rendszer lehetővé teszi a technológiai lépések megfelelő integrálását, hatékonyság és eredményesség orientált, és biztosítja a folyamattechnológia megkövetelt távirányítását. A rendszer kulcsfontosságú szerepet tölt be, és világszínvonalúvá teszi a Richter Gedeon debreceni üzemét.

Az ABB honapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény