FőoldalRendszerintegrátor100 gyorstöltőállomással bővül Európa elektromos gyorstöltő infrastruktúrája
2015. január 05., hétfő ::

100 gyorstöltőállomással bővül Európa elektromos gyorstöltő infrastruktúrája

ABB-SchnellladerA Dániában piacvezető e-mobilitás üzemeltető CLEVER és az energetikai és automatizálási technológiák vezető beszállítója, az ABB bejelentették, hogy a CLEVER az ABB 100 darab, több szabvánnyal kompatibilis ABB Terra 53 DC gyorstöltőállomással fogja bővíteni a töltőhálózatát Dániában és a szomszédos országokban

A CLEVER a töltőállomások dániai és szomszédos országokba telepítését partnerek segítségével valósítja meg. A program keretében a vállalat először lép partnerségre a svéd energetikai céggel, az Öresundskrafttal. A hálózatot az európai TEN-T finanszírozási programnak köszönhetően a környező országokban is kibővítik. A TEN-T, azaz az EU 2014-ben hatályba lépő közlekedésinfrastruktúra fejlesztési politikája megbízható és fenntartható személyszállítás és árufuvarozás megteremtését tűzte ki célul az EU-tagországaiban.

A CLEVER hálózatának bővítésére azt követően kerül sor, hogy a dán cég és az ABB között 2012-ben együttműködés indult országos gyorstöltőhálózat létrehozására Dániában. 2013-ban a CLEVER 50 darab ABB gyártmányú DC (egyenáramú) gyorstöltővel egészítette ki a hálózatát, így már 100 helyszínen üzemeltet a dán piacon forgalomban lévő összes korszerű elektromos jármű töltésére képes, AC és DC gyorstöltőállomást.

"Az elektromos autók tulajdonosai és a hálózatüzemeltetők számára döntő fontosságú, hogy a hagyományos közlekedési rendszerrel egyenértékű, megbízható és kényelmesen elérhető töltőrendszer áll a rendelkezésükre"- mondta Lars Bording, a CLEVER vezérigazgatója. Majd így folytatta: „Ebből eredően elengedhetetlen, hogy a gyorsan bővülő piacokon olyan partnereink legyenek, akik a hardvermegoldásokon túl a kereskedelem, a felügyelet és a kapcsolódó szolgáltatások terén is tapasztalatokkal és bevált megoldásokkal rendelkeznek, akik értik, hogy egy ilyen összetett rendszer miként csatlakoztatható az elektromos hálózatra."

Az elmúlt egy évben az ABB és a CLEVER, szorosan együttműködik Dániában egy olyan optimális gyorstöltő rendszer kiépítésén, amelyet kényelmes fizetési rendszerek, valamint az iparág legmagasabb rendelkezésre állási- és legjobb megbízhatósági mutatója jellemez. Az ABB egyedülálló kapcsolódást kínáló Terra 53 töltőinek kiépítésével lehetővé válik a töltőállomások távfelügyelete ("távellenőrzése") is. Ugyancsak említést érdemel az ABB Charger Care szervizprogramja, amely gyorsan reagál majd bármilyen szerviz- vagy karbantartási igény esetén.

Az ABB összekapcsolt platformja megbízható gerinchálózatot biztosít a CLEVER fejlett fizetési megoldásaihoz és felügyeleti rendszereihez, illetve lehetővé teszi, hogy a gyorstöltőállomások zökkenőmentesen csatlakozzanak az 'Smart' villamos elosztórendszerekre vagy hálózatokra.

„A CLEVER-rel kialakított együttműködésünk azt bizonyítja, hogy az iparág, az innovatív üzleti partneri kapcsolatok nyomán, a gyorsütemű bővülés és fejlődés következő szintjére lép. Nagyon örülünk, hogy az ABB a piacvezetőnek számító CLEVER céggel dolgozhat új távlatok megnyitásában, és új iparági referenciakeretek kidolgozásán"- mondta Otto Preiss, az ABB Power Conversion (energiaátalakítás) üzletágának vezetője.

Az ABB honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény