FőoldalRendszerintegrátorJátékból nőtte ki magát a katonai drón
2014. december 18., csütörtök ::

Játékból nőtte ki magát a katonai drón

prox-dynamicsA tenyérnyi méretű, jelenleg a brit hadseregnél és nemsokára az amerikai hadseregnél is szolgálatot teljesítő Black Hornet drónt a norvég Prox Dynamics fejlesztette ki, és kezdetben játékhelikopterként létezett

A főtervező Petter Murren elsőként tervezett meg passzív stabilitású helikopter rotorrendszer, és egy játékgyártó céggel leszerződve valósította meg fizikailag is ötletét. A mikroelektronikai fejlesztések (különös tekintettel a mobiliparra) lehetővé tették, hogy a Prox Dynamics különlegesen kis tömegű, nanoméretű légijárművet fejlesszen ki. A teljes nevén PD-100 PRS Black Hornet tömege mindössze 16 gramm, vagyis nagyjából annyi, mint három darab A4-es papír saját tömege.

Az Egyesült Államok hadseregének egyik szervezete, az NSRDEC nemrég szerződést kötött a Prox Dynamics-szel a Cargo Pocket Intelligense, Surveillance and Reconnaissance nevű hírszerzési és felderítési fejlesztési programja keretében. A program célja olyan apró méretű légijárműveket kifejleszteni, amelyek lényegesen kisebbek a mai pilóta nélküli légijárműveknél (UAV), amelyek a katonák munkáját hivatottak segíteni a bevetések során a harcmezőn. A szerződés a Prox drone-jának további fejlesztését tűzte ki célul, amely kiterjed az adatkapcsolati, éjjellátási és navigációs részekre is. A Black Hornet jelenleg három beágyazott kamerával rendelkezik, hatótávolsága 1,2 km, telepélettartama 20 perc.

A Prox Dynamics honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény