FőoldalRendszerintegrátorModern otthont kap Tutanhamon fáraó
2014. január 23., csütörtök ::

Modern otthont kap Tutanhamon fáraó

A 2015-ben megnyíló Nagy Egyiptomi Múzeumot (Grand Egyptian Museum – GEM), a világ legnagyobb régészeti múzeumát, az ABB energetikai és automatizálási technológiájával szerelik fel

Az építészeti remekműnek ígérkező GEM mintegy 48,6 hektár kiterjedésű területen fekszik az örökkévalóságot megtestesítő gízai piramisok közvetlen szomszédságában. Az építészeti tervek a piramisoktól kiinduló és a múzeumkomplexumhoz vezető fejszealakzatokat mintáznak. A múzeumban több mint 100 000 ókori egyiptomi műalkotást és műkincset kívánnak kiállítani - köztük Tutanhamon fáraó híres aranymaszkját.

Az ABB az Orascom Construction/BESIX vállalattól kapta a megbízást a projektben való részvételre, amely a teljes elektromos rendszer kiépítésére szól.

„Nagyon büszkék vagyunk, hogy az ABB szolgáltatja az energetikai és automatizálási technológiát és szakértelmet Egyiptom egyik legjelentősebb turisztikai látványosságának megépítéséhez," nyilatkozta Naji Jreijiri, az ABB egyiptomi és közép-afrikai regionális igazgatója.

Az ABB teljes körűen integrált 800xA rendszere felügyeli és vezérli az összes, a műszaki megbízásban szereplő elektromos berendezést. Egyben biztosítja a középfeszültségű berendezés és a generátorok közötti szinkronizálást, valamint teljes üzemszünet esetén gyors és egyszerű hibafeltáró technika alkalmazásával gondoskodik a folyamatos villamosenergia-ellátásról.

A projektirányítási szolgáltatásokon kívül, a műszaki megbízás ugyancsak kiterjed a tervezési, beszerzési, gyártási, szerelésfelügyeleti, oktatási, beüzemelési, rendszerprogramozási és indítási szolgáltatásokra.

Az egyiptomi múzeumok között egyetlenként, a GEM a legmodernebb állagmegóvásra specializálódott központtal rendelkezik majd. Az ABB energiahatékony villamos hajtásai gondoskodnak arról, hogy a HVAC rendszer optimális környezetet teremtsen a múzeum nagy értékű történelmi emlékhelyeinek és műkincseinek megóvásához.

Az ABB honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény