FőoldalRendszerintegrátorÚj kamerás képfeldolgozó rendszer robotokhoz
2013. november 07., csütörtök ::

Új kamerás képfeldolgozó rendszer robotokhoz

Az ABB Integrated Vision (ABB integrált képfeldolgozó rendszer) egy nagyteljesítményű intelligens kamera rendszer, amely minden eddiginél gyorsabbá, illetve könnyebben telepíthetővé teszi a kamera alapú robotos képfeldolgozó alkalmazásokat. A 2D kamerás képfeldolgozás előnyeinek kihasználásával a gyártók képesek pontosabban nyomon követni a termékeket, fejleszthetik az ellátási lánc menedzsmentet, javíthatják a minőséget, korrigálhatják a gyártási hibákat továbbá nagyobb mértékben alkalmazhatnak automatizált rendszereket

Összességében, a kamera-alapú robotos képfeldolgozó rendszerek előnyei jelentősen javíthatják a vállalat eredményességét mivel időt, pénzt és erőforrásokat takarítanak meg.

„A minőségen és rugalmasságon kívül az ABB Integrated Vision optimalizálja a termelés minőségét, továbbá maximalizálja az ellenőrzést és irányítást azáltal, hogy a robotokat képessé teszi a látásra." – mondta Klas Bengtsson, az ABB termékmenedzsere. „A kamerás robotos képfeldolgozó rendszereket hatékonyan hasznosító vállalatok növelhetik munkateljesítményüket és csökkenthetik a termelési költségeket, jobb termékminőséget érhetnek el, illetve csökkenthetik az ismételt munkavégzés mértékét és a selejt mennyiségét."

A Cognex® gyártmányú ABB Integrated Vision olyan kifinomult képalkotó technológiákat tartalmaz mint a Cognex által szabadalmazott PatMax® algoritmus, amely magasabb szintű helymeghatározást tesz lehetővé. Ennek eredménye az alapos ellenőrzés, hibakeresés, irányítás, beállítás és mérés, amelyek ahhoz szükségesek, hogy a termékek a legszigorúbb kívánalmaknak is megfeleljenek.

Mindezek a képességek csak akkor válhatnak hasznossá, ha a rendszert könnyű beállítani, telepíteni és karbantartani. A RobotStudio®, az ABB „egyszerű és nagyszerű" PC alapú programozó eszköze teremti meg az alapot a kamerás felismerési rendszerekkel kapcsolatos feladatok könnyű és gyors létrehozásához. A rendszer kezelői kiválaszthatják a műszaki tulajdonságokat, beállíthatják a paramétereket és valós feltételek szerint kezelhetik a rendszert egy közös kamerás képfeldolgozó alkalmazásokat összefogó könyvtárból. Az intelligens kamera a legszélesebb skálájú beépített kommunikációs protokollokat nyújtja, melyek közvetlen kapcsolatban állnak a robottal, így a robot virtuális világban való beindítása és üzemelése tökéletesen egyszerű.
„Akár sokszor használt már valaki kamerás alkalmazást, akár ez az első alkalom, az ABB Integrated Vision alkalmazást biztosan könnyen használhatónak találja majd" – mondta Bengtsson. „A berendezés kezelőinek csak csatlakoztatniuk kell a kamerát a robot-vezérlőhöz és máris indítható a rendszer."

Az ABB minden robottechnológiai termékét teljes mértékben támogatja az ABB robottechnológiai globális értékesítési és szervizelési szervezete, amely 53 országban, több mint 100 helyszínen érhető el.

Az ABB kapcsolódó honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény