FőoldalRendszerintegrátorAz EDF az ABB Symphony Plus rendszerét választotta
2013. május 08., szerda ::

Az EDF az ABB Symphony Plus rendszerét választotta

Az EDF, a világ egyik élvonalbeli villamos energia szolgáltatója az ABB-t választotta erőművi létesítmény-automatizálási rendszerek szállítására, valamint hosszú távú szerviztámogatásra a franciaországi Le Havre-ban és Cordemais-ben található széntüzelésű erőműveinek három, egyenként 600 MW-os egységébe

Az EDF 23 fosszilis tüzelőanyaggal működő erőművet üzemeltet Franciaországban. Az erőművek éves szinten, együttesen 16,9 terawattóra (TWh) mennyiségű villamos energiát állítanak elő. Bár az EDF franciaországi flottájának túlnyomó részét atomerőművek képezik, a szén továbbra is a vállalat hosszú távú stratégiájának és vegyes energia előállítási portfóliójának részét képezi.

Nemrégiben az EDF egy széleskörű modernizálási programot kezdeményezett a Le Havre-i erőmű 4-es és a Cordomais-i erőmű 4-es és 5-ös blokkok élettartamának 20 évvel, 2035-ig való meghosszabbítására. Mindhárom blokk az EDF flottájának legnagyobb széntüzelésű egységét képezi, és azonos tervek szerint készült a 80-as évek elején. Mindegyikük teljesítménye 600 MW.

Modernizáció

A modernizációs program magában foglalja az elektromos és technológiai berendezések átfogó és komplett felújítását, valamint az elavult vezérlőrendszerek cseréjét korszerű Symphony Plus teljes körű létesítmény-automatizálási rendszerekre.

A blokkokba Symphony Plus vezérlőrendszer, turbinavezérlés és turbinavédelem, S+Operations kerül, vagyis egy intuitív, könnyen kezelhető ember-gép interfész (HMI), valamint egy folyamat optimalizációs csomag, melyekhez az ABB teljesítmény garanciákat nyújt. Az ABB Symphony Plus szimulátort is szállít a kezelők kiképzésére, valamint folyamat-szimuláció céljára.

Az ABB feladata a tervezés, gyártás, telepítés, üzembe helyezés és betanítás. Az cég az új Symphony Plus rendszereket az ütemezett éves leállások során telepíti majd, egy 2016-ban befejeződő, 4-éves időszak során.

Az EDF és az ABB közötti együttműködés egyik fontos jellemzője a két cég 21 évre szóló karbantartási szerződése, melynek keretében az ABB mindhárom erőművi blokkban korrekciós, megelőző és adaptív karbantartást, valamint távkarbantartást biztosít.

Nagyteljesítményű, sokoldalú és skálázható platform

A Symphony Plus rendszer az ABB teljes létesítmény-automatizálási platformjának legújabb generációja az energiaipar és a vízienergia-ipar számára. Ez a nagy teljesítőképességű, sokoldalú és skálázható platform – kialakításának köszönhetően - a teljes létesítmény automatizálása, integrációja és optimalizálása segítségével maximalizálja a létesítmény hatékonyságát és megbízhatóságát.

A Symphony Plus lehetővé teszi a létesítmények és a dolgozók számára a legnagyobb hatékonyságot, ugyanakkor egyensúlyba hozza a teljesítőképességgel kapcsolatos feladatokat - mint például az eszközök rendelkezésre állása, az üzembiztonság és a termelési hatásfok - az üzleti célkitűzésekkel, mint például az eszközök élettartamának meghosszabbítása, a széndioxid kibocsátás csökkentése és a vonatkozó jogszabályoknak való megfelelőség. Ennek következtében a Symphony Plus platform alapvető fontosságú eszközt biztosít a létesítmények tulajdonosai számára a még fenntartható, nyereséges növekedés eléréséhez.

Jelenleg több mint 6000 Symphony Plus berendezés üzemel szerte a világon, amelyből több mint 4000 az energiatermelő és vízi energiatermelő alkalmazásokban található.

Az ABB honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény