FőoldalRendszerintegrátorA GE új alkalmazása "láthatóvá" teszi még a láthatatlan vezetékeket is
2013. március 06., szerda ::

A GE új alkalmazása "láthatóvá" teszi még a láthatatlan vezetékeket is

A GE és a Google megállapodásának köszönhetően a közművállalatok a jól ismert, könnyen használható térkép-platform segítségével növelhetik termelékenységüket

A térinformatikai elemző eszközök fejlesztése és a térinformatikai elemzések készítése terén piacvezető szerepet betöltő GE, valamint a havi több mint 1 milliárd aktív felhasználóval rendelkező térképszolgáltatásokat nyújtó Google megállapodást írt alá annak érdekében, hogy a Google térképek adatait a GE Smallworld térinformatikai szoftverének villamosipari, telekommunikációs és gázipari alkalmazásaiba integrálják.

  • A kezdeményezés a GE adatvizualizáció egyszerűsítését, fokozását és javítását célzó stratégiáját támogatja
  • A Google Maps üzleti célú alkalmazásprogramozási felületéhez hozzáférést engedélyező megállapodás egyesíti a térinformatikai technológiai megoldásokat fejlesztő globális cégeket
  • A GE a Google Android Platformjának alkalmazásával bővíti jelenlegi térinformatikai rendszer-portfolióját

Az együttműködésének köszönhetően a közművállalatok a GE Smallworld programcsomagja segítségével láthatóvá tehetik és elemezhetik adataikat, ezáltal növelhetik termelékenységüket. A kombinált megoldás a jelenleg elérhető hálózatvizualizációs lehetőségek bővítése révén hatékonyabb és eredményesebb munkavégzést tesz lehetővé a közművállalatok számára. Az adatok térképen való megjelenítési lehetőségének növelésével a közművállalatok gyorsan tájékoztatni tudják a végfelhasználókat az olyan fontos információkról, mint például az áramszünet elhárításának várható ideje, illetve hatékonyabban kezelhetik hálózati eszközeiket.

"Fáradhatatlanul keressük azokat a lehetőségeket, amelyek növelik az ügyfelek számára nyújtott szolgáltatásaink értékét. A mostani megállapodás két vezető megoldás-szállító szakértelmét egyesítve segíti elő a termelékenység növelését" - jelentette ki Bryan Friehauf, a GE Digital Energy üzletágának szoftver-termékcsaládokért felelős vezetője. "A Google térképei már több millió ember számára ismerősek akár az irodai számítógép képernyőjéről, akár az útközben használt mobil eszközökről. Mostantól kezdve Smallworld szoftverünk használata is ilyen megszokottá válhat, hiszen a két megoldás egyesítése lehetővé teszi, hogy ügyfeleink az eszközeikre és hálózataikra teljesen testre szabott platformot használhassanak."

A GE célzott alkalmazásokat fejlesztett ki az internetre, a mobil eszközökre és az asztali számítógépekre. A Google gazdag térképészeti tartalma a GE megoldásainak elválaszthatatlan részévé válik, tovább bővítve a GE Smallworld szoftverének térinformatikai funkcióit az újszerű alaptérképezési, illetve megjelenítési és elemzési lehetőségekkel. A GE elosztásvezérlő és áramszünet-jelző szoftvere is a Google térképeinek adatait használja fel a villamos hálózatok működésének szabályozásához. A helyszíni kiszállást végző szakemberek munkáját a Google Android platformjának alkalmazásával segíti a GE, ezzel is bővítve mobil termékeinek jelenlegi portfolióját. Az új hordozható megoldás a Google térképeket is tartalmazza, így pontosabb információt biztosít a helyszínen dolgozó szakemberek számára.

"A Google térképeivel és alkalmazásprogramozási felületeivel a GE az egyszerű, intuitív felhasználói interfész élményét kínálja az ügyfeleknek. Mivel a Google térképek használatában már nagyon sokan jártasak, a GE Smallworld technológiája még hatékonyabb vállalati szoftverré válhat" - mondta Tarun Bhatnagar, a Google Geo Enterprise igazgatója. "A GE-nél és a Google-nél egyaránt nagy hagyományai vannak az innovációnak, ezért örömmel tekintünk az együttműködés elébe, amely új megoldásokat hozhat az adatok térképen való megjelenítésében és felhasználásában."

A GE Smallworld térinformatikai szoftvere hatékonyan megtervezi és modellezi a komplex hálózati infrastruktúrákat, támogatja az eszköz- és életciklus-kezelési folyamatokat, továbbá megoldásokat biztosít a komplex hálózati eszközkezelési problémáktól szenvedő vállalkozások számára. A megállapodásnak köszönhetően a fenti megoldások többek között üzleti hírszerzési, gépészeti, webkliens, sematikai, korridormenedzsment és vállalati átjáró alkalmazásokban is elérhetőek lesznek.

"Meggyőződésünk, hogy a GE és a Google együttes műszaki tudásának és szakértelmének egyedi kombinációját kiaknázva alkalmazások széles skáláját érintően növelhetjük tevékenységeink hatékonyságát" - mondta Friehauf. "Mindent összevetve, az új megállapodás komoly előnyöket biztosít ügyfeleink számára."

A GE honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény