FőoldalRendszerintegrátorSkálázható vezérléstechnika
2013. január 16., szerda ::

Skálázható vezérléstechnika

Megfelelő automatizálás minden alkalmazáshoz
Az automatizálási megoldásokkal szemben támasztott követelmények az automatizálandó géptől vagy berendezéstől függően igen változatosak lehetnek. A legfontosabb paraméterek közé a be- és kimenetek száma, valamint az elvárt sebesség tartozik. Ugyanakkor az alkalmazott interfészek és terepi buszrendszerek is lényeges szempontok

A WAGO-I/O-SYSTEM vezérlései moduláris felépítésűek és bármilyen terepi busszal használhatók. Az I/O modulok széles választékának köszönhetően mindig a megfelelő megoldást nyújtják

Egy automatizálási megoldás központi egysége a jelek feldolgozásáért felelős processzor. Az elmúlt években az automatizálástechnika és a mikroprocesszorok fejlődése mindig kéz a kézben haladt, így a felhasználók számos megoldás közül választhatnak: a választék a 16 bites processzort tartalmazó mini PLC-től a nagy teljesítményű ipari számítógépekig (IPC) terjed. A vezérlések teljesítményének növekedésével egyre gyorsabb és univerzálisabb megoldások valósíthatók meg.

Alkalmazástól függ…
Nem minden alkalmazás igényli a piacon kapható leggyorsabb vezérlést. Ha például egy aránylag egyszerű gépet kell automatizálni, akkor gyakran egy kis PLC, pl. a WAGO-I/O-SYSTEM 750 moduláris vezérlői bizonyulnak a leggazdaságosabb megoldásnak. Ezeket a kompakt, strapabíró vezérléseket 16 vagy 32 bites CPU-val szerelték fel, és minden szokványos terepi buszt támogatnak. A hagyományos PLC-k valamennyi szolgáltatást nyújtó vezérlések CoDeSys fejlesztői környezetben programozhatók IEC 61131-3 szerint. Emellett fölérendelt IT-rendszerekhez is csatlakoztathatók. A vezérlőbe integrált webszerver felhasználói felülete böngészőből érhető el.
Ha nagyobb számítási teljesítményre, sebességre és tárhelyre van szükség, akkor a WAGO 758-as sorozatú I/O-IPC kompakt ipari számítógépeit ajánljuk. Ez az IPC-sorozat jelenleg legfeljebb 1,4 GHz-es Pentium processzorral rendelhető. A WAGO alap­értelmezett operációs rendszerként egy valós idejű képességekkel ellátott Linux-rendszert használ. Ezen egy CoDeSys-környezetben programozott szoftveres PLC fut, amely a PLC-k összes funkciójával rendelkezik és az IEC 61131-3 szerint programozható. A beépített webszerverhez egy felhasználói felület is tartozik, amely közvetlenül Etherneten keresztül érhető el. Emellett lehetőség van egy monitor közvetlen csatlakozatására is. Az ipari számítógépek masterként is konfigurálhatók egy PROFIBUS-DPvagy CANopen-hálózatban.

Interfészek, érzékelők, működtetők és felhasználók számára
A WAGO valamennyi vezérlése közvetlenül csatlakoztatható a WAGO-I/O-SYSTEM 750 terepi buszrendszerhez. A rendszer előnyei tehát akkor mutatkoznak meg leginkább, ha különböző jelek rögzítésére vagy küldésére van szükség. Összesen mintegy 400 különböző modul használható, amelyeket az alkalmazás követelményei szerint válogathatunk össze. Az I/O-rendszerhez analóg és digitális be- és kimenetek tartoznak hajtástechnikai és épületautomatizálási alkalmazásokra, és az különböző terepi buszrendszereket is támogat, így mindenféle érzékelő-, működtető- és kommunikációs protokoll csatlakoztatható.
A WAGO átfogó automatizálási programjához vezérlőpanelek is tartoznak, amelyeken megjeleníthetők az adott gép állapotai és emellett beviteli lehetőséget is kínálnak a felhasználó számára. A PERSPECTO-sorozat lapos paneljei könnyen integrálhatók egy gépbe vagy berendezésbe, és 3,5" és 15" közötti méretekben kaphatók. A WAGO-I/O-SYSTEM 750-rendszerhez terepibusz-interfészeken keresztül használhatók.

Összefoglaló
Az automatizálási megoldásokra szakosodott WAGO a WAGO-I/O-SYSTEM 750-rendszerrel a különböző teljesítményű vezérlésekkel és a PERSPECTO vezérlőpanelekkel teljes automatizálás-technikai termékválasztékot kínál. A modulok hatalmas kínálatának köszönhetően megfelelő megoldások alakíthatók ki számos alkalmazási terület és ágazat számára. A lehetséges alkalmazások köre a hagyományos gép- és berendezésgyártástól a folyamatirányításon és az épületautomatizáláson át a hajóépítésig terjed.

  • 16 bites CPU-tól 1,4 GHz-es Pentium processzorig skálázható vezérlések.
  • Számos terepi buszrendszert támogat.
  • Több mint 400 különböző modul csatlakoztatható.
  • CoDeSys fejlesztői környezetben programozható IEC 61131-3 szerint.

A WAGO honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény