FőoldalRendszerintegrátorA társadalmi vállalkozásként működő energiaszolgáltató
2012. július 09., hétfő ::

A társadalmi vállalkozásként működő energiaszolgáltató

A Schneider Electric illetve a Grameen Shakti, hogy elindították közös társadalmi vállalkozásukat Grameen Schneider Electric néven. A kezdeményezés célja, hogy hozzáférést biztosítson az elektromos áramhoz a hátrányos helyzetű emberek számára, illetve fejlessze a kapcsolódó szolgáltatásokat. A vállalat megalapításának hivatalos ceremóniájára 2012. június 19-én került sor Rio de Janeiróban, az ENSZ fenntartható fejlődésről szóló "Rio +20" konferenciája keretében

Társadalmi vállalkozásként a Grameen Schneider Electric azokat az alapelveket követi, amelyeket a Grameen Bank alapítója, a 2006-ban Nobel-békedíjjal kitüntetett Muhammad Yunus fektetett le. Ez alapján a vállalkozás nem termelhet veszteséget, de osztalékot sem fizet a részvényeseinek, így a legszegényebb rétegek számára megfelelően alakíthatja a piacgazdaság mechanizmusait, és fenntartható megoldásokkal segítheti őket. Az energiaellátási megoldások értékesítéséből befolyó hasznot teljes egészében arra használják fel, hogy továbbfejlesszék és kiterjesszék a Grameen Schneider Electric vállalkozást az egész országra.

"A Rio+20 konferenciával egyidejűleg alapított Grameer Schneider Electric vállalkozásban a Schneider Electric és a Grameen Shakti egyesíti szakértelmét az energiaellátás biztosítása érdekében. Így 1,3 milliárd olyan ember részére tudunk fenntartható megoldásokat kidolgozni, akik számára jelenleg még nem megoldott az energiához való hozzáférés" - nyilatkozta Jean-Pascal Tricoire, a Schneider Electric elnök-vezérigazgatója.

A Grameen Schneider Electric célja, hogy 2013-ra mintegy 200 000 bangladesi háztartást szereljen fel házi napenergia-rendszerekkel, olyan megoldásokra alapozva, amelyeket a Schneider Electric már sikerrel alkalmazott Szenegálban, Nigériában, Indiában és Madagaszkáron. A vállalkozás ezután a Schneider Electric és a Grameen Shakti szakembereinek tudására építve innovatív és jól alkalmazható megoldásokat tervez kidolgozni, többek között a vízszivattyúzás, illetve az energiahálózaton kívüli megújuló energia-termelés területén.

A Schneider Electric és a Grameen Shakti a Schneider Electric Energy Access (SEEA) alapítvány támogatását is élvezi, amelynek célja az energiaellátással kapcsolatos vállalkozói kezdeményezések támogatása, valamint a legalsó társadalmi rétegekben élők segítése. A SEEA támogatói között megtalálhatók a Schneider Electric és annak alkalmazottai, valamint több intézményi befektető, például a Caisse des Dépôts et Consignations (CDC) és a PhiTrust Active Investors.

DOKKUMENTUMFILM a Garmeen Shakti és a Schneider Electric bagladesi projektjéről
Az alábbi videón megtekintheti, hogy milyen változást eredményezett a Grameen Schneider Electric projektje azon bangladesi emberek életében, akiknek eddig nem volt hozzáférésük a megbízható, megfizethető és tiszta áramhoz, az ő számuk eléri a 100 millió főt.
A projektet bemutató videót itt tekintheti meg.

A Schneider Electric honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény