FőoldalRendszerintegrátorA Hitachi felhővé alakítja az adatközpontokat
2012. július 05., csütörtök ::

A Hitachi felhővé alakítja az adatközpontokat

A Hitachi Data Systems (HDS) újradefiniálta a unified storage fogalmát az új Hitachi Unified Storage (HUS) termékének bejelentésével. A Hitachi Data Systems nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint az adatközpontok felhőkké való átalakítását

Az új HUS képes többfajta adattípus tárolására mindezt nagyobb rugalmassággal, jobb skálázhatósággal nyújtja, mint a hasonló középkategóriás tároló megoldások. Az új HDS megoldás segít az ügyfelek üzlet kritikus alkalmazásainak menedzselésében és a növekedési elvárások kezelésében, anélkül, hogy kompromisszumot kelljen kötni a teljesítményben, a skálázhatóságban vagy a költséghatékonyságban. A HDS nem csak az új hardver portfóliót jelenti be a HUS termékcsaláddal együtt, hanem az egységes management felületet biztosító "Hitachi Command Suite" névre hallgató management software megoldást is.

A Hitachi Data Systems az új HUS megoldást az ügyféligények alapján fejlesztette. Korábban a file és a block szintű adatok menedzselése általános felhasználású, alsó kategóriás storage platformok feladata volt. Az új rendszer ezt a felfogást gyökeresen megváltoztatja azzal, hogy az ilyen típusú feladatokat most először a nagyvállalati kategóriájú tárolók végzik.

"A közép- és nagyvállalati vállalatok számára is problémás az egyre növekvő és széttagolt adatok kezelése. Olyan adattároló megoldásra van szükség, amely lépést tud tartani a növekedési elvárásokkal, miközben biztosítja az egyszerű üzemeltetést, csökkenti a teljes költséget, és gyorsan alkalmazkodik az üzleti igényekhez" - nyiltakozta Sean Moser a Hitachi Data Systems alelnöke.

A Hitachi Command Suite tartalmazza a konfiguráláshoz szükséges összes rendszereszközt. Többek között egy egységes üzleti intelligencia réteget is, amely új üzlet-kritikus funkciókat is magában foglal, melyekkel igazi szolgáltatás-központú megoldást tud nyújtani.

A HUS előnyei:

 • a Hitachi Unified Storage megbízható, hatékony, dinamikus és nyitott architektúrát biztosít
 • a korábbiaknál magasabb szolgáltatási szinteket biztosít már a kis és középvállalatok számára is
 • segítségével a vállalatok hosszú távú befektetései költségek megtakarításával, hamarabb térülhetnek meg
 • a HUS támogatását képzett szolgáltató szervezetek és gyakorlott hálózati partnerek segítik, ezáltal is csökkentve a működési és beruházási költségeket
 • a HUS leegyszerűsíti a virtualizált alkalmazás-kezelést és telepítést mind blokk-, és fájl-, tárolási követelményeket beleértve. Microsoft SQL Server, a Microsoft Office SharePoint Server Microsoft Exchange Server, Mware View (VDI), ill. Oracle adatbázis megoldásokat támogat.

A bejelentés igen jelentős mérföldkő a Hitachi Data Systems életében, hűen tükrözi a folyamatos elkötelezettséget a Hitachi Data Systems részéről, amely céljául tűzte ki az informatikai adatközpontok felhőkké alakítását. Még ebben az évben, a Hitachi Data Systems egy sor további bejelentéssel készül a felhő stratégiájával kapcsolatban. A HDS az egyesített tárolórendszer kínálatának további bővítését tervezi, amellyel a közép-és nagyvállalati ügyfeleit célozza meg.

A vállalat még az idén be kívánja vezetni az új Hitachi NAS Platform F sorozatot, amellyel a strukturálatlan adatok folyamatos növekedésével járó kihívásokat teszik kezelhetővé. Ezeken felül tovább kívánják optimalizálni ügyfeleik tárolási kapacitását egy kifejezetten erre a célra fejlesztett backup appliance-cel szintén 2012-ben. Ez az eszköz a Hitachi által kifejlesztett IP alapú adatduplikáción alapszik, amely lehetővé teszi a gyorsabb, megbízhatóbb és költséghatékonyabb adatvédelmet.

Főbb jellemzői és előnyei a HUS rendszernek:

 • Skálázható rendszer kapacitás közel 3 petabájt
 • Automatikus teljesítmény-korrekció, gyorsabban provizionál az új dinamikus virtuális vezérlőinek köszönhetően
 • A Hitachi Dynamic Provisioning-nek köszönhetően rugalmasan tud fájl-és blokk alapon tárolni, így biztosítva kapacitás maximális kihasználtságát
 • Kihasználja a 256 TiB fájlrendszerek által nyújtott előnyöket illetve a "single name space" szolgáltatással is csökkentve az adminisztratív feladatokat
 • Rendelkezésre állás 99.999%, fejlett felügyeleti eszközökkel
 • Tárhelykiosztás az alkalmazás-menedzsment portálon keresztül.
 • Rendszer karbantartása anélkül, hogy megszakítanánk a host I/O-kat
 • Dinamikus replikáció kezelése és biztonsági mentés
 • Remote replikáció az összes rendszeren és távoli helyen
 • Összeomlástűrő pillanatképeket használ alkalmazás-tudatos biztonsági mentés és helyreállítás érdekében
 • Csökkenti az állásidőt és az üzleti kockázatot


A Hitachi Data Systems honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény