FőoldalRendszerintegrátorFelvásárlással erősít a Schneider Electric
2012. február 06., hétfő ::

Felvásárlással erősít a Schneider Electric

A Schneider Electric, az energiamenedzsment szakértője bejelentette a Viridity EnergyCenter 2.0 platform technológia stratégiai felvásárlását. A piacon nemrég bemutatott Viridity máris széles körű elismerésre tett szert az adatközponti infrastruktúra menedzsmentre (DCIM) specializált szoftverével, mely megoldásai révén segít megérteni a fizikai infrastruktúra, az informatikai eszközök és a rajtuk futó alkalmazások közötti kapcsolatot

A Schneider Electric a Viridity EnergyCenter 2.0 stratégiai felvásárlásával a szoftvert és a platform mögötti szellemi tulajdont tudhatja magáénak. A szoftver lehetővé teszi az informatikai eszközök automatikus felismerését és a kapacitások felhasználásának optimalizálását az IT eszközök szintjén. A Viridity EnergyCenter 2.0 platform beillesztése a Schneider Electric szoftver megoldásainak sorába lehetővé teszi a vállalat ügyfelei számára, hogy megfeleljenek a legsürgetőbb adatközponti kihívásoknak, és adatközpontjaikat a napi üzemeltetés minden szintjén hatékonyabban működtessék.
"Az előre gondolkodó vállalatok felismerték, hogy egy adatközpont hatékony üzemeltetéséhez, valamint élettartamának meghosszabbításához a fizikai infrastruktúrát és az informatikai eszközöket együtt kell kezelni, hiszen azok működése kiegészíti egymást. A vállalkozások akkor kezdenek el megalapozott, hosszú távú döntéseket hozni, amikor a teljes ökoszisztémát alkotó, összes berendezésre fókuszálnak" - jegyezte meg David Cappuccio, a Gartner Inc. kutatási alelnöke, valamint a kutatóintézet infrastruktúra és üzemeltetési felmérésének vezetője egy nemrég készített jelentésben.*
A felvásárlás tovább gyarapítja a Schneider Electric StruxureWare for Data Center Operations DCIM csomagját, amelyet a vállalati adatközpontok üzemeltetésekor felmerülő komplex kihívások megoldására terveztek. Ezen felül az energiafogyasztás eszközönkénti mérésének lehetősége megkülönböztetni a StruxureWare for Data Center Operations csomagot a DCIM piac egyéb kínálatától.

A StruxureWare for Data Centers a Schneider Electric piacvezető adatközponti infrastruktúra menedzsment (DCIM) és adatközponti épületfelügyeleti (DCFM) szoftver eszközeinek együttese. A teljes csomag funkciói között találjuk az adatgyűjtést, felügyeletet és automatizálást, a tervezés és megvalósítás támogatását, integrált és többszintű nézetet biztosítva az adatközpont minden kritikus fizikai rendszerére. A csomag lényeges eleme, hogy minden érintett vezető a legmagasabb szinttől az adatközponti menedzserekig teljes rálátást és ellenőrzési lehetőséget kap adatközpontja napi üzemeltetésére.

"A Schneider Electric és a Viridity vállalkozói kultúrája rendkívüli módon egészítik ki egymást. A díjnyertes EnergyCenter 2.0 platform felvásárlásával a szinergiák azonnali megjelenésére számítunk a Schneider Electric következő generációs DCIM szoftverének fejlesztésében" - mondta Jim Simonelli, a Schneider Electric IT üzletágának technológiai igazgatója.

A Viridity EnergyCenter 2.0 szoftver támogatását a Schneider Electric globális szerviz és támogató csapata folytatja a jövőben. A Schneider Electric DCIM megoldásairól további információt itt talál.

*Gartner, Inc., IT and Facilities Working Together Is a Requirement to Improve Data Centers, David J. Cappuccio, August 4, 2011.

A Schneider Electric honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény