FőoldalRendszerintegrátorJUMPFLEX és EPSITRON - a WAGO interfész- és tápegység-elemcsaládjai
2011. november 04., péntek ::

JUMPFLEX és EPSITRON - a WAGO interfész- és tápegység-elemcsaládjai

A WAGO AUTOMATION üzletága egy komplett automatizálási rendszer felépítéséhez szükséges minden hardver- és szoftverelemmel rendelkezik. Ezek közül a jelátalakító, illetve ehhez szorosan kapcsolódó relémodulokat, illetve tápegységeket mutatjuk be

JUMPFLEX - a sokoldalú

JUMPFLEX mérőátalakító JUMPFLEX mérőátalakító
Ez a termékcsalád két, jelátalakítókat és reléket tartalmazó terméksorból áll, amelyet mindössze egy 6 mm széles házban helyeztek el.
Akár folyamatirányítás, víz- vagy szennyvízkezelés, energetika, akár gép- és berendezésgyártás, az univerzális leválasztóerősítő (tip. 857-402) szabadon kalibrálható mérési tartománya sok felhasználási lehetőséget kínál. A lehetséges bemeneti jelek ±0,3 és ±100 mA, valamint ±60 és ±200 V között lehetnek. Maximum 456 jelkombinációt lehet beállítani, és a pontossági értékek az értéktartomány-váltás után is változatlanok maradnak. A nullázás és a felső értékre kalibrálás kényelmesen a "betanítás" kapcsolóval történhet, így a leválasztóerősítő a teljes tartományban korlátozások nélkül skálázható. KTY és Ni mérőátalakító egészíti ki a sort, amelyek DIP kapcsolóval konfigurálhatók, a hőmérséklet kezdő- és végértéke szabadon beállítható.

JUMPFLEX mérőátalakítók és relémodulok JUMPFLEX mérőátalakítók és relémodulok
A frekvenciaátalakító (tip. 857-500) 0,1 Hz ... 120 kHz bármilyen frekvenciamenttel rendelkező jelet tud kezelni. Képes a NAMUR, NPN vagy PNP érzékelők jeleit fogadni. Az áramjel-átalakító (tip. 857-550) a 0 ... 1 A (AC/DC) vagy 0 ... 5 A (AC/DC) tartományban tud működni. A jelalak tetszőleges, lehet szinuszos vagy nemszinuszos is. A kimeneti oldalon a szabványos analóg jeleket kapjuk, egyúttal határértékjelzés is rendelkezésre áll, FDT/DTM-mel szabadon konfigurálható. A kimenti jelek a szabványos értékekre mindkét átalakító esetén szabadon beállíthatók. A beállítást DIP kapcsolóval, vagy FDT-/DTM konfigurálóeszközzel elvégezhetjük, tápfeszültség 24 VDC. Az egymás mellé helyezett moduloknál a potenciálelosztást fésűs áthidalókkal egyszerűen megoldhatjuk. A vizsgálófeszültség a bemenet, kimenet és tápellátás között az EN 61140 szerinti 2,5 kV.
A JUMPFLEX termékcsalád ezeken kívül még számtalan elemből áll, mint például a hőmérséklet-átalakítók Pt100, Pt200, Pt500 és Pt1000 ellenállás j és K típusú hőelemekhez, millivolt-átalakítók, határérték-kapcsoló, jelkétszerező két konfigurálható áramkimenettel, HART leválasztó.
A jelátalakítókhoz jól illeszkedő házban relék és optocsatolók is rendelhetők. Ezek kapcsolási árama 8 A is lehet, és egyszerűen, vezeték nélkül is megoldható a potenciálleosztás és a közös pontok összekötése a fésűs áthidalókkal.
A jelátalakítókhoz és a relékhez is kapható egy 8 elemet egyszerűen összekötő közösítőelem, ami tovább egyszerűsíti a szerelést és az üzemeltetést.

EPSITRON - tápegységek az iparnak

EPSITRON Compact tápegység EPSITRON Compact tápegység
Az EPSITRON 787 sorozattal egy teljes áramellátó rendszert kínál ipari felhasználásra a WAGO. A klasszikus egy- és háromfázisú tápegységcsalád mellett (12 V, 24 V vagy 48 V) most egyfázisú ECO (24 V), valamint háromfázisú PRO tápegységet is, a PowerBoost és TopBoost által megemelt kimeneti teljesítménnyel, továbbá külön rendelhető LineMonitor vezeték-ellenőrző egységgel.
A rendszert kapacitív puffermodul, szünetmentes áramellátók, a tápegységek párhuzamos kapcsolásához redundáns modulok, valamint szelektív biztosításához elektronikus "áramvédő kapcsoló" teszik teljessé.

EPSITRON Pro Power tápegységek EPSITRON Pro Power tápegységek
A EPSITRON PRO tápegységek nagy teljesítményigényű alkalmazásokhoz készülnek, amelyek professzionális áramellátást kívánnak meg, és amikkel a teljesítménycsúcsok is megbízhatóan kezel. Ez a PRO-család tápegységeinek az alkalmazási területe, amely DC 24 V mellett 5 és 40 A közötti kimeneti árammal, keskeny kiképzéssel, különböző helyzetekben szerelhető kivitelben áll rendelkezésre. Az integrált PowerBoost indítást segítő egység - 4 másodpercen át - a névleges áram maximum 200%-át szolgáltatja az indítási fázishoz, vagy a kapacitív terhelések, szelepszigetek, motorok stb. kapcsolásához szükséges többletteljesítmény biztosítására.
A TopBoost biztosító kioldást segítő egység maximum 50 ms-ig a névleges áram többszörösét biztosítja annak érdekében, hogy elegendő teljesítmény álljon rendelkezésre a kimenetek védelmére szolgáló normál vezetékvédő kismegszakítók alkalmazásához. A választható LineMonitor vezeték ellenőrző egység teszi lehetővé a be- és kimeneti értékek kényelmes paraméter-beállítását és ellenőrzését.
A LineMonitor vezeték-ellenőrző egység egyben feleslegessé teheti külön fázis- és frekvenciaellenőrzés vagy üzemóra-számláló alkalmazását a kapcsolószekrényben. A maximum 93%-os hatásfokkal vagy a készenléti móddal a PRO-család tápegységei élen állnak.
Az EPSITRON ECO tápegységek a 24 VDC kategóriában kínálnak egyszerű, különleges funkciók nélküli, gazdaságos megoldásokat. Alacsony építésű fémházban van, a kimeneti áram 2,5 A, 5 A és 10 A lehet. Státus-LED jelzi a hibamentes üzemet. Az előlapon állítható a kimeneti feszültség, a hatásfok 82%.
A rendszerben találunk még elektronikus áramvédő kapcsolót, amely konfigurálható, 4 csatornás elektronikus áramvédelemmel, integrált áram- és feszültségmonitorozási lehetőséggel rendelkező készülék. A kezelővel LED-státsuslámpákkal és monitorral kommunikál. RS-232 interfészen keresztül PC-vel vagy a magasabb szintű irányítórendszerrel összekapcsolható.

EPSITRON szünetmentes egység EPSITRON szünetmentes egység
Ezenkívül találunk szünetmentes tápegységeket 24 VDC 10 A és 20 A 3,2; 7 és 12 Ah akkumulátorkapacitással. Ez a készülék is LED-státuslámpákkal és monitorral, illetve RS-232 interfészen keresztül kommunikál.
Rövid idejű feszültségingadozások áthidalására kapacitív puffermodulokat ajánl a cég (24 VDC 10 és 20 A, 400 ms). A redundanciamodul párhuzamosan kapcsolt tápegységekből áll, így a magasabb szintű rendelkezésre állási igények is kielégíthetők (24 VDC, 2×10 A).
A WAGO Automation kínálata folyamatosan bővül, és a legkorszerűbb műszaki megoldásokkal áll a felhasználók rendelkezésére. A készülékekről bővebb információt a cég honlapján elérhető on-line és e-book katalógusokban találnak.

A WAGO honlapja

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény