FőoldalRendszerintegrátorStruxureWare Operations 7.0 a Schneider Electrictől a legkomplexebb adatközponti kihívások megoldására
2011. október 19., szerda ::

StruxureWare Operations 7.0 a Schneider Electrictől a legkomplexebb adatközponti kihívások megoldására

A Schneider Electric a StruxureWare Operations 7.0 vállalatok számára fejlesztett, adatközponti infrastruktúra menedzsment (DCIM) szoftver platformot. A szoftver a különböző méretű vállalati adatközpontok üzemeltetésének legbonyolultabb kihívásaira nyújt megoldást, és szerves részét képezi a Schneider Electric StruxureWare for Data Centers csomagnak, mely a vállalat piacvezető DCIM és adatközponti épületfelügyeleti (DCFM) szoftver eszközeinek kombinációja

A teljes csomag adatgyűjtési, felügyeleti és automatizálási, valamint tervezési és végrehajtási funkciókat biztosít, illetve az adatközpontok kritikus fizikai rendszereinek integrált, többszintű nézetein keresztül támogatja az üzemeltetést. A StruxureWare Operations 7.0 forradalmi újdonsága az azonnali háromdimenziós légáramlási szimuláció (CFD), amely képes gyorsan és hatékonyan kiértékelni bármilyen adatközponti elrendezést, vagy a túlmelegedési problémákat megoldani. Mint a menedzsment rendszer alapköve, a platform lehetővé teszi, hogy a vállalatvezetők, valamint az adatközponti és üzemeltetési menedzserek teljes rálátást és ellenőrzést szerezzenek adatközpontjuk napi üzemeltetésével kapcsolatban.

Az olyan kihívások, mint a komplexitás növekedése, a rendelkezésre állás vagy a növekvő energia költségek egyre inkább éreztetik hatásukat a napjainkra jellemző adatközponti környezetben. A felhasználók nehezen találnak megfelelő eszközöket az adatközpontjuk különböző rendszereinek és funkcióinak hatékony üzemeltetésére és jelentések készítésére. A StruxureWare Operations 7.0 az első olyan átfogó, könnyen telepíthető megoldás, amely ezeken a kritikus pontokon segítséget nyújt egy skálázható, funkciókban gazdag új platform bevezetésével, ami az adatközpont valós idejű ellenőrzésével biztosítja az üzleti növekedést. Az olyan funkciókkal, mint a riasztások, az adatgyűjtés, a tervezés, az optimalizálás, az analízis és a jelentések készítése a StruxureWare Operations 7.0 az adatközpontok fizikai infrastruktúrájának minden aspektusára rálátást biztosít. A DCIM és DCFM technológiák folyamatos fejlődése, valamint a StruxureWare for Data Centers-hez hasonló piacvezető szoftvercsomagok hozzáférést biztosítanak az informatikai szakemberek számára minden olyan adathoz és eszközhöz, amire az adatközpontok megbízhatóbb, hatékonyabb, olcsóbb, biztonságosabb és környezetkímélőbb üzemeltetéséhez szükség van. Ez a vállalati szoftvercsomag akár fizikai, akár virtuális szervereken üzemeltethető, megadva a lehetőséget a szerver klaszterre történő telepítésére, ami a végfelhasználók által kívánt legmagasabb szintű rendelkezésre állást és redundanciát biztosítja. A StruxureWare Operations 7.0 új funkciói közé tartoznak a gyors helyfüggő nézetváltások és a részletes, valós idejű kapacitási illetve riasztási összefoglalók az adatközpont bármely területén.

"Felismertük azokat a jelentős kihívásokat, amelyekkel ügyfeleinknek szembe kell nézniük a folyamatosan változó adatközponti környezetük üzemeltetése során. A piacon ma elérhető legátfogóbb DCIM szoftver bemutatásával ezeket célozzuk meg. Megoldásunk magas szintű rendelkezésre állást és az adatközpont út közbeni ellenőrzését biztosítja, emellett segíti az energiafogyasztás csökkentését. Ez valóban egy felbecsülhetetlen értékű eszköz, amely lehetővé teszi ügyfeleink számára, hogy megalapozott döntéseket hozzanak az adatközpontjaikban történő változások tervezésekor, valamint maximalizálják az energiahatékonyságot a mindennapi működés során" - hangsúlyozta Soeren Brogaard Jensen, a Schneider Electric vállalati szoftverekért felelős alelnöke.

A StruxureWare Operations 7.0 két új modulja számos lehetőséget nyújt testreszabott jelentések készítésére a felhasználók számára legkényelmesebb módokon. A StruxureWare Operations: Insight egy fejlett jelentéstervező eszköz, amely lehetővé teszi az üzleti igények szerinti testreszabhatóságot külső adatbázisok vagy webes szolgáltatás adatainak felhasználásával. Az Insight modul igen sok plug-in sablont tartalmaz, és szkript opciók biztosítják az adatközponti felhasználók számára a testreszabhatóságot. A másik modul a StruxureWare Operations: VIZOR, amely Apple iPhone, iPad vagy Android alapú okostelefonokon teszi közvetlenül elérhetővé az adatközpont kulcsfontosságú, rendelkezésre álló vagy lekötött kapacitási adatait az energiaellátás, hűtés, hely és hálózat terén.

A StruxureWare Operations 7.0 az InfraStruxure Operations 6.2 verzióját váltja fel. A 7.0-ás szoftver platform új funkciói mellett a felhasználók élvezhetik ugyanazokat az InfraStruxure Operations 6.2 által is nyújtott előnyöket, amelyeket az opcionális modulok biztosítanak a felhasználói igények kielégítésében. A rendelkezésre álló modulok:

  • Capacity - Szimuláció, tervezés és optimalizálás az adatközponti kapacitások pontos méretezésére
  • Change - Teljesen integrált munkafolyamat-menedzsment az informatika fizikai infrastruktúrájához
  • Energy Efficiency - Intelligens, alrendszer szintű PUE analízis
  • Energy Cost - Rack szintű energiafelhasználás ellenőrzése
  • Insight - Átfogó jelentéstervező eszköz az adatok megjelenítésére
  • Dashboard - Adathalmazokat és widgeteket használó információs panel az adatközponti üzemről
  • Mobile - Adatközponton belüli vezeték nélküli működés, lehetővé téve a telepítések, mozgatások és változtatások valós idejű követését
  • VIZOR - Kapcsolat utazás alatt is okostelefon és tablet alkalmazások segítségével

A StruxureWare Operations 7.0 minden új eleme és frissítése továbbra is kompatibilis az InfraStruxure menedzsment szoftver komponenseivel.

A világszerte elérhető StruxureWare Operations 7.0 a StruxureWare Central 6.3 felügyeleti eszközzel együtt a StruxureWare for Data Centers szoftvercsomag első elérhető eleme. A szoftvercsomag további elemei a következő hónapok során kerülnek bejelentésre, még több megoldást nyújtva az adatközponti és üzemeltetési szakemberek igényeinek kielégítésére.

A StruxureWare for Data Centers demonstrációja megtekinthető a Schneider Electric központjában, a franciaországi Rueil-Malmaisonban, valamint a Schneider Electric St. Louis-i Technológiai központjában, az Egyesült Államokban. További információért a Schneider Electric adatközponti megoldásairól kattintson ide.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény