FőoldalRendszerintegrátorA Canon a mobileszközökre is kiterjesztette az új uniFLOW platformot
2011. október 11., kedd ::

A Canon a mobileszközökre is kiterjesztette az új uniFLOW platformot

A Canon bemutatta az új uniFLOW v5.1 platformot. Az iparág első, nyomtatási és lapolvasási folyamatok kezelésére szolgáló önálló platformja támogatja a távoli nyomtatást a mobileszközökről - okostelefonokról és táblagépekről - is. Segítségével a vállalatok munkatársai és látogatói távolról nyomtathatnak a nyomtatókon és a multifunkciós készülékeken (MFD), valamint mobileszközeiket biztonságosan, a költségek hatékony kezelése mellett használhatják

"Egy korábban készített felmérésből kiderült, hogy az okostelefont használó vállalati alkalmazottak több mint fele, szeretne1, ám mégsem tud mobiltelefonjáról nyomtatni. A problémára válaszként a uniFLOW v5.1-es verziójával - így a mobileszközökről kezdeményezhető nyomtatás lehetőségével - a vállalatok rugalmasabb munkavégzést biztosíthatnak munkavállalóik számára" - mondta Paul Rowntree, a Canon Europe európai marketingigazgatója.

Az okostelefon és táblagép felhasználók új alkalmazás vagy illesztőprogram letöltése nélkül, egy e-mailen keresztül ugyanolyan egyszerűen küldhetnek nyomtatási feladatokat a uniFLOW rendszerrel használható nyomtatókra, mint a hagyományos számítógépekről.

A nyomtatási feladatok továbbá böngészőn keresztül vagy - a laptopot használó munkatársak esetében - az NT-ware internetes nyomtató illesztőprogram segítségével is elküldhetők a nyomtatóknak. Az új platform ezen felül képes az e-mailek szövegtörzsének vagy mellékleteinek nyomtatási feladattá alakítására2. A megoldás különösen hasznos a szervezetek látogatói, valamint a diákok számára, hiszen nem szükséges illesztőprogramot telepíteni a mobileszközre, valamint új fiókok létrehozásakor sincs szükség informatikai adminisztrációra. A felhasználók továbbá egy hivatkozás segítségével automatikusan letölthetik és kinyomtathatják a dokumentumokat a GoogleDocs, a SharePoint Online vagy bármely FTP oldalról.
A mobil és a távoli felhasználók a nyomtató vagy multifunkciós készülék számos befejezési funkcióját - mint például a kétoldalas nyomtatás, a példányszám, a tűzés és a lyukasztás - is elérhetik az adott modell illesztőprogramjának telepítése nélkül.

"A uniFLOW v5.1 nem csak egyszerűen mobil nyomtatást kínál a felhasználók számára, hanem egyetlen integrált platformon biztosítja azt a biztonságot, költségtakarékosságot és befejező műveleteket, amelyeket a vállalatok a hálózati eszközöktől elvárnak. A uniFLOW v5.1 rugalmasabb munkavégzést tesz lehetővé anélkül, hogy a vállalatoknak kompromisszumot kellene kötniük a biztonság vagy a költségek terén. Hatékony megoldást nyújt a multifunkciós készülékek használatának optimalizálásához, illetve olyan innovatív szolgáltatásokhoz, mint a távoli nyomtatás a látogatók számára, vagy a diákok nyomtatási feladatainak kezelése" - tette hozzá Paul Rowntree.

A uniFLOW v5.1 asztali számítógépről, laptopról vagy mobileszközről történő nyomtatás esetén is azonos szintű vállalati biztonsági szolgáltatásokat nyújt, így a különféle eszközökről küldött nyomtatási feladatok csak kártyás azonosítás vagy PIN kód használatával érhetők el. A rendszergazdák nyomtatási szabályokat állíthatnak be, és korlátozhatják az egyes felhasználók vagy felhasználócsoportok számára elérhető funkciókat. Így megakadályozhatják például a látogatók, a részmunkaidős alkalmazottak vagy éppen a tanácsadók által kezdeményezett, közvetlen e-mail üzenetbe történő beolvasást.

A uniFLOW v5.1 segítségével a vállalatok a költségfelügyeleti és- mérési szolgáltatásokat a mobileszközökre is kiterjeszthetik. A használat mérésével és nyomon követésével, a költségek utólagos felszámolásával, a hulladék és a helytelen használat azonosításával, valamint az indokolatlan költségek csökkentésével az új platform hatékony költségfelügyeletet tesz lehetővé. Emellett a szabályok létrehozásával biztosítható például, hogy csak egyes csapattagok használhassanak színes nyomtatást, illetve a látogatók csak korlátozott számú dokumentumot nyomtathassanak ki.

A uniFLOW v5.1 2011 október 4-től lesz elérhető Európában. Bővebb információk és bemutató videó itt található.

1: Forrás: IDC
2: Több mint 300 fájlformátumot támogat, például a PDF és az MS Office formátumokat is

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény