FőoldalRendszerintegrátorAz APC felhívja a figyelmet az egyes, magas hatásfokú UPS-ek kockázatára
2011. április 21., csütörtök ::

Az APC felhívja a figyelmet az egyes, magas hatásfokú UPS-ek kockázatára

Az APC by Schneider Electric szerint komolyan kell venni az adatközpontok energia fogyasztásának és a szén-dioxid lábnyomának csökkentésére vonatkozó igényeket, azonban a szünetmentes áramforrások elektromos veszteségének kiküszöbölésére szolgáló technológiák némelyike erősen megkérdőjelezhető. Ezek megnövelik az áramkimaradások illetve tápellátási zavarok esetén bekövetkező IT szolgáltatás kiesésének és a berendezések meghibásodásának a kockázatát

"A számos gyártó által hirdetett irreálisan magas hatásfokot a statikus UPS-ek esetében csak úgy lehet elérni, ha feláldozzák az IT szerverek által megkövetelt, betáp áramra és feszültségre vonatkozó minőségi jellemzőket, illetve ha megnő a kockázati tényező az UPS működésének kritikus pillanataiban elkerülendő betáp átkapcsolások miatt" - mondta Shri Karve, az APC by Schneider Electric üzletfejlesztési igazgatója.

Azok az UPS-ek, amelyeket úgy terveztek, hogy különböző működési módok (vagyis topológiák) között kapcsoljon át azért, hogy növeljék az energiahatékonyságot, veszélyeztethetik az informatikai eszközök védelmét. Az ilyen jellegű átkapcsolás a VFD (vonali interaktív), VI (készenléti) és VFI (online kettős konverziós) működési módok között csökkenti a rendszerek biztonságát és hibatűrését a kapcsolási időszakok miatt. Ez csökkenti az MTBF (meghibásodások között eltelt átlagos idő) értékét, és csak igen alacsony rendelkezésre állást tesz elérhetővé. A rendelkezésre állás pedig kulcsfontosságú paraméter a kockázatok elkerülésére törekvő adatközpont tulajdonosok és üzemeltetők számára. A statikus UPS-ek, az IMS Research által kiadott Uninterruptible Power Supply Sourcebook 2010 júliusi előrejelzése szerint 7,3 milliárd dollárra növekvő, teljes szünetmentes áramforrás piac oroszlánrészét képviselik. Ezeket az UPS-eket részesítik előnyben az olyan kritikus üzemek védelmében, mint az adatközpontok.

"Számos kulcsfontosságú paramétert kell figyelembe venni ahhoz, hogy ki lehessen választanai a versenyképes áron optimális védelmet nyújtó UPS típust. Ide tartozik a kritikusság, UPS típus, konfiguráció, rendelkezésre állás, kapacitás, áthidalási idő, szervizelhetőség és beépítési lehetőségek, konstrukciós megfontolások" - mondta Karve.

Ahol az adatközpontok felmerülnek, az egyik legfontosabb kérdés a kritikusság, - más szóval, milyen következményekkel jár egy szervezet számára, ha az elektromos betáp kiesése miatt leáll a számítógépes hálózat. A megszakításmentes energiaellátás és annak minősége alapvetően fontos az informatikai szolgáltatások folytonossága és az IT eszközök működési megbízhatósága szempontjából.

"Néhány háromfázisú szünetmentes áramforrás nem nyújt jobb védelmet bizonyos üzemmódokban, mint a PC boltokban található legolcsóbb UPS-ek. Ráadásul ezek az UPS-ek kiteszik az IT eszközöket a betáp közvetlen hatásainak - amely állapotot egy komoly adatközpont üzemeltető sem tűrne el normál körülmények között"
- folytatta Shri Karve.

Egy kis engedmény a hatásfok terén indokolható, fejezte be Karve, aki már 40 éve dolgozik az UPS üzletágban és állandó előadója az adatközponti konferenciáknak. "A működési módok közötti igen komplex átkapcsolással egyes pillanatokban el lehet érni 99%-os hatásfokot. Ezzel szemben áll a bevált kettős konverziós (VFI) UPS technológia, amely akár 97% hatásfokú is lehet. Az olyan modellek, mint az APC Symmetra PX és a Symmetra MW moduláris és skálázható kialakításúak, az IT fogyasztókat pedig folyamatosan védik a betáp hálózat ingadozásai és kiesései ellen. Az APC Symmetra kapcsolási kockázatok nélkül nyújt biztonságot és nyugalmat ott, ahol az informatika folytonossága, hibatűrése és energiahatékonysága is létfontosságú" - tette hozzá Karve.

Az APC honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény