FőoldalKonstruktőrEthertronics/Kyocera AVX antennák
2022. november 28., hétfő ::

Ethertronics/Kyocera AVX antennák

Miniatűr és sokoldalú alkatrészek minden alkalmazáshoz

A digitális elektronikai alkalmazások, legyenek azok fogyasztói vagy ipari eszközök, egyre inkább az IoT (Dolgok Internete) részét képezik, ezért folyamatos hálózati kapcsolatot igényelnek. Még ha nem is csatlakoznak közvetlenül az internethez – WiFi-n keresztül –, gyakran használnak más vezeték nélküli adatátviteli módszereket (például a ZigBee-protokollt). A vezeték nélküli kommunikáció olyan eszközök számára is elengedhetetlen, amelyek a globális navigációs műholdrendszerek segítségével szerzik be a földrajzi helyadatokat.

Minden ilyen esetben speciális antenna szükséges az optimális adó/vevő eredményekhez. Mivel a modern kommunikációs technológiák túlnyomó többsége szupermagas frekvenciákat (UHF és SHF) használ, a sugárzó antennák miniatürizálhatók. Az alkatrészeknek azonban nagyon pontosan gyártottaknak és alaposan tesztelt tervezésűeknek kell lenniük. Az alábbiakban az Ethertronics/ Kyocera AVX ilyen megoldásait mutatjuk be. Ez a társaság több ismert és megbízható mérnöki márka összeolvadásából jött létre. Termékei az adatátvitelt és -vételt több szabvány használatával teszik lehetővé, mint például LTE, 5G, WiFi, Bluetooth, Zigbee, NB-IoT, LTE-M, LoRa, ISM, GNSS, V2X vagy UWB.

Bluetooth/WiFi/ZigBee-kommunikáció

Azok az alkalmazások, amelyek kompatibilisek a népszerű eszközökkel, például táblagépekkel, számítógépekkel vagy HID-kiegészítőkkel, általában WiFi vagy Bluetooth kommunikációs modulokkal vannak felszerelve. A TME miniatűr antennákat kínál, főleg felületre szerelhető antennákat, amelyek optimális átviteli paramétereket biztosítanak, miközben megtartják a teljes áramkör kompakt méretét. Működési frekvenciájuk miatt ezek az antennák kompatibilisek lesznek a ZigBee modulokkal is; A Zigbee energiahatékony megoldás, viszonylag egyszerűen implementálható protokollal, amelyet gyakran használnak mikroprocesszoros rendszerekben.


1. ábra. Bluetooth/WiFi/ZigBee

Globális navigációs műholdrendszerek: GPS, BEIDOU, Galileo és GLONASS

Bár a GPS a legnépszerűbb globális navigációs műholdrendszer, az elmúlt néhány évtizedben számos, egymással konkurens technológia fejlődött ki, amelyek egyre népszerűbbek. Ezek a kínai BEIDOU, az európai Galileo és az orosz GLONASS (ГЛОНАСС) rendszerek. Mivel ezek a megoldások hasonló paraméterű jelekre támaszkodnak, az Ethertronics/Kyocera AVX rendszerspecifikus és univerzális antennákat is kínál.


2. ábra. GPS, BEIDOU, Galileo, GLONASS

Átvitel GSM-, LTE-hálózatokon keresztül

A mobilrendszerek, riasztórendszerek, légköri és időjárás-érzékelők gyakran használnak mobil-adatátvitelt. A TME katalógusa miniatűr antennákat (MMCX csatlakozókkal) és külső sugárzókat tartalmaz SMA csatlakozókkal. A leggyakrabban használt sávokhoz vannak igazítva, azaz kb. 690–960 MHz, 1710– 2200 MHz és 2500–2700 MHz.


3. ábra. GSM, LTE

ISM antennák

Az egyszerű üzenetek rövid távú kommunikációját igénylő eszközök esetében a leggazdaságosabb és legnépszerűbb megoldás az ISM modulok, amelyek kb. 868 MHz és 915 MHz frekvencián működnek. Az Ethertronics/Kyocera AVX kerámiaantennák lehetővé teszik a stabil kommunikáció kialakítását ezeken a sávokon, miközben megtartják a kompakt eszköz méreteit. A fent leírt termékekhez hasonlóan ügyfeleink itt is vásárolhatnak bővítőkártyákat, amelyek megkönnyítik a kompakt SMD antenna használatát a prototípus elkészítésekor. Ezek gyárilag antennákkal és SMA csatlakozókkal felszerelt PCB áramkörök.


4. ábra. ISM.

Többsávos/többfunkciós antennák

Portfóliónk utolsó termékcsaládja az Ethertronics/Kyocera AVX többsávos antennák. Ezek az antennák több antennát egyesítenek egy csomagban. Úgy tervezték, hogy közúti és vasúti járművekben, mobilprojektekben és kültéri eszközökben legyenek használhatók. Minden antennának saját, jól láthatóan megjelölt kábele van, amely SMA csatlakozóban végződik. A legtöbb burkolat por- és vízálló (IPX7 besorolású is).


5. ábra. Többsávos/többfunkciós antennák

Forrás: www.tme.eu

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény