FőoldalKonstruktőrPáratartalom- és hőmérséklet-érzékelők szélsőséges környezeti körülményekhez
2019. szeptember 05., csütörtök ::

Páratartalom- és hőmérséklet-érzékelők szélsőséges környezeti körülményekhez

Az RS Components bejelentette, hogy mostantól elérhető a kínálatában a Sensirion, a környezet- és áramlás-érzékelés szakértője által gyártott SHT85, amely kategóriájának legjobb hőmérséklet- és páratartalom-érzékelője

Az új érzékelő a Sensirion SHT3x sorozatán alapszik, amely az iparágban jól bevált CMOSens® technológiával készül, amely immár több mint 10 éve kínál hosszú távú stabilitást biztosító, rendkívül pontos egységeket. E jellemzőkön túl az SHT85 érintkezős csatlakozóval kapható, amely egyszerű integrálást és cserét tesz lehetővé, és kiváló termikus csatolást kínál az őt körülvevő környezethez, illetve leválasztást a fő vezérlőtáblán lévő potenciális hőforrásokról.

A szélsőséges környezeti feltételek mellett üzemeltethető SHT85 egy PTFE-membránnal is rendelkezik, amely megfelel az IP 67 besorolás követelményeinek. Az érzékelő nyílásának vízzel és porral szembeni védelmet nyújtó membrán használata azt jelenti, hogy a relatív páratartalom (RH) jelének reakcióideje nem változik.

„A Sensirion SHT85 páratartalom-érzékelő egy izgalmas új termék, amely a legkülönfélébb projektekhez szükséges stabilitást és pontosságot biztosítja, de számos egyéb funkcióval is rendelkezik” – mondja Andy Keenan, a RS termékmenedzsmentért felelős alelnöke.
Az SHT85 ráadásul nagyszerűen kiegészíti érzékelőkből álló gazdag portfóliónkat, lehetővé téve az ügyfeleknek, hogy a megfelelő eszközt válasszák ki az alkalmazási céljukhoz.

Az SHT85 nemcsak egy teljesen kalibrált, linearizált és hőmérséklet-kompenzált digitális kimenetet biztosít, hanem a következő fontos funkciókat is: utolsó termékszintű teszt (±1,5%-os (RH) és ±0,1 °C-os általános pontosság), egy I2C interfész max. 1 MHz-es kommunikációs sebességgel; gyors elindulási és mérési idő; alacsony jel/zaj arány; 2,15 V – 5,5 V üzemi feszültség.

„Az RS nagyon fontos forgalmazó partnerünk, hiszen lehetővé teszi számunkra, hogy jelentős mennyiségű – ami azt illeti, egymilliónál is több – új potenciális ügyfélhez jussunk el, akik a legkülönfélébb ipari ágazatokban tevékenykednek, és ez fontos szempont ennél az érzékelőnél, de számos egyéb termékünknél is – mondja Florian Hirsch, a Sensirion csatornaértékesítési igazgatója. – Az RS ügyfélköre fontos számunkra, mert segít a jobb piaci penetrációban, és a vállalat azon piaci szemléletmódja, hogy első osztályú termékszolgáltatásokat, valamint innovatív eszközöket és megoldásokat kínáljon a DesignSpark platformon, további hozzáadott értéket jelent.”

A Sensirion SHT85 páratartalom- és hőmérséklet-érzékelő mostantól megtalálható az RS kínálatában az EMEA-térség és az ázsiai csendes-óceáni térség országaiban.

Az RS Components kapcsolódó honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény