FőoldalKonstruktőr3D XPoint termékek helyett egy titokzatos memória a Micronnál
2017. február 21., kedd ::

3D XPoint termékek helyett egy titokzatos memória a Micronnál

A Micron igyekszik meglovagolni a memóriák iránt mutatkozó erős keresletet, így a múlt héten befektetői konferenciát tartott. Ezen két eltérő lapkáról beszélt, amelyek egyaránt hárombites (TLC) cellákkal rendelkeznek. A nagyobbik, 512 gigabites kapacitásút elsősorban különféle SSD-kbe szánja a gyártó, az épp fele ekkora, 256 gigabites lapkával pedig az okostelefonok piacát venné célba. A cég szerint ez a jelenleg ismert legkisebb területű 256 gigabites lapka, a mindössze 59 négyzetmilliméteres szilícium így jól illeszkedhet a kompakt készülékekbe

A Micron ezzel próbál nagyobb szeletet kihasítani az okostelefonos piacból, amelyben jelenleg meglehetősen kis részesedéssel rendelkezik, köszönhetően a korábbi, nagyobb lapkákra fókuszáló stratégiájának.

Szó volt továbbá az ezeket követő, harmadik generációs fejlesztésről is. A várhatóan 96 rétegű 3D NAND további 40 százalékkal növelheti az egységnyi területre vetített kapacitást, ami körülbelül 10-15 százalékkal csökkentheti a gyártási költségeket.

micron 3d 1

Végül, de nem utolsó sorban a QLC-t, azaz a négybites cellákkal szerelt NAND-ot is megemlítette a Micron, amelynek fejlesztése továbbra is folyamatban van. Első körben ez csak a kifejezetten alacsony írási terheléssel rendelkező munkafolyamatokhoz lehet megfelelő, ugyanis a cellák a TLC-nél is lényegesen kevesebb programozási ciklust viselnek el, így ennek fényében kell kialakítani a vezérlőszoftvert (firmware) és a (vállalati) szoftveres környezetet.

Egy teljesen új fejlesztést is bedobott a Micron. Ez a cég által mutatott dia alapján DRAM-hoz hasonló tempót kínál valamivel alacsonyabb költség, illetve várhatóan nem volatilis működés mellett, így azzal a 3D Xpointhoz hasonlóan össze lehetne vonni a háttértárat és az operatív tárat. További információt nem osztott meg a Micron, annyi viszont kiderült, hogy a 3D Xpointtal ellentétben ezt a cég egymaga fejleszti, az Intel kimaradt a projektből.

Forrás

Korábban a témában

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény