FőoldalKonstruktőrÚj feladatokat kap az Intel Atom
2016. augusztus 16., kedd ::

Új feladatokat kap az Intel Atom

A cég egy jövő heti fejlesztői fórumon bemutatja Atom lapkáinak új generációját, amelyet IoT eszközökbe, drónokba és önvezető autókba szán

A Intel Developer Forumon az Intel felvázolja VR és kiterjesztett-valóság stratégiáját, és bemutatja kiterjesztett-valóság szemüvegét is, amely a Microsoft HoloLensének riválisa lehet. A fejlesztői fórumon bemutatkozó új processzor generációt autók, drónok és robotok manőverezésében, illetve objektumok felismerésében fogják felhasználni. A termékvonal mobil- és szerverlapkáinak nagy része a leépítések áldozata lett: az Intel a növekvő IoT és virtuális realitás piacban látja az Atomok jövőjét. A lapkákat integrálni fogják az Intel 3D RealSense kameráival, ami arra utal, hogy a kisfogyasztású VR headsetekben is tervezik a használatukat.

Az új generációs Atomokról egyelőre nem tudni technikai részleteket, de annyi valószínűnek tűnik, hogy a Broxton architektúrára épülnek, és az átpozícionálás hosszabb távon is biztosíthatja a termékvonal fennmaradását. Tervezésük a takarékos fogyasztásra koncentrál, és nagy hangsúlyt helyez a grafikára és a képfeldolgozásra.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény