FőoldalKonstruktőrÚj lendület a gyors prototípuskészítésnek
2015. február 23., hétfő ::

Új lendület a gyors prototípuskészítésnek

A 2.0-s verziójú ingyenes, gyors és magától értetődő DesignSpark Mechanical 3D-s tervezőszoftver új funkcionalitásának köszönhetően most még erőteljesebb, mint valaha. Így teljes támogatásban részesülnek a mérnökök a termékkoncepciók gyors fejlesztésében

Az RS Components bejelentette az új verziójú DesignSpark Mechanical, a cég teljes funkcionális 3D-s koncepciómodellező és tervező eszközének bevezetését, amely minden mérnök számára ingyenesen elérhető.

A DesignSpark Mechanical fejlesztése együtt folyt a SpaceClaim alkalmazással, a mérnökök számára tervezett, piacvezető, rugalmas és megfizethető 3D-s modellező szoftverrel. A DesignSpark NYÁK-tervezőeszközzel együtt a DesignSpark Mechanical kulcsszerepet játszik az RS és az Allied azon kezdeményezésében, hogy olyan tervezőeszközöket biztosítson a mérnökök számára, amelyek segítségével képesek a prototípusok gyors fejlesztésére az innováció és a termékkoncepció kialakítása során a tervezés folyamatában. A DesignSpark Mechanical egyik fontos eleme az STL kimeneti formátum, mely lehetővé teszi a tervek közvetlen, 3D-s nyomtatókra történő exportálását.

A szoftver 2.0-s verziója a még jobb felhasználói élmény érdekében számos fontos új funkciót kapott, amelyeket a DesignSpark Mechanical széles felhasználói bázisa kért. Az eszköz új, egyszerűsített felhasználói felülete beépített súgót, gyors útmutató oktatóanyagokat és példaterveket tartalmaz, emellett pedig az anyaglistára történő árajánlatkérési (BOM) funkció is még könnyebben használható. Ráadásul az eszköz hozzáférést biztosít egy új 3D katalógushoz, amely által a vezető alkatrészgyártók több tízezer 3D-s modellje közül válogathat és építheti be őket saját terveibe, illetve integrálhatja az összes szükséges RS és Allied beszerzési adatot a gyors anyaglistára történő árajánlatkéréshez (BOM). Harmadrészben beépítésre került egy „gyors alkatrészek" 3D-s nyomtatási szolgáltatás is, amely az RS és az Allied, illetve a velük partneri kapcsolatban álló és 3D Systems cégeken keresztül érhető el.

„A DesignSpark Mechanical 2.0-s verziója jelzi azt a magas fokú elkötelezettségünket a mérnökök felé, hogy olyan eszközöket biztosíthassunk számukra, amelyekkel képesek a gyors koncepció- és prototípusfejlesztésre, és termékeik rövid határidővel történő piacra dobására" – mondta Glenn Jarrett, az RS Components termékmarketingért felelős nemzetközi igazgatója.

A DesignSpark Mechanical ingyenesen letölthető.

További információt a DesignSpark Mechanical-ról

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény