FőoldalKonstruktőrPerifériabeállítás és -kezelés egyszerűbben
2014. január 02., csütörtök ::

Perifériabeállítás és -kezelés egyszerűbben

A Microchip új, szoftverfejlesztést segítő eszköze, az ingyenes MPLAB Code Configurator már elérhető. Az MPLAB Code Configurator egy beépülő (plug-in) modulként telepíthető, felhasználóbarát kiegészítő az MPLAB X integrált fejlesztői környezethez

A kiegészítéssel grafikus felhasználói felületen keresztül paraméterezhetőek a 8 bites PIC® mikrovezérlők belső perifériái, mely alapján az inicializálásukhoz és használatukhoz szükséges C nyelvű forráskódok automatikusan generálhatók. Az inicializálókódok mellett meghajtófunkciókat is biztosít számunkra az eszköz, így az adott perifériához kapcsolódó gyakori funkciókat (mint például: A/D-csatorna beolvasása, adatküldés soros porton, stb.) is „megírja" az eszköz. Ezek a kódok szabadón kiegészíthetőek és egy későbbi automatikus kódgenerálás közben sem vesznek el, mert a folyamat során a rendszer a változásokat kiemelve, megadja a lehetőséget a korábbi módosítások egy kattintással történő átemelésére. Az interfészek mellett a konfigurációs bitek és az I/O-lábak beállítása is egyszerűen elvégezhető. A „Pin Manager"-ablakban kiválasztható, hogy mely perifériához, mely lábakat szeretnénk hozzárendelni, ami megakadályozza az esetleges funkcióütközéseket. Az aktuális beállításainknak megfelelő lábkiosztást a kiválasztott tokozási opciónak megfelelő ábrán is ellenőrizhetjük.

A Code Configurator lerövidíti a fejlesztési és piacra kerülési időt, csökkentve a fejlesztési költségeket, valamint formalizált kódoknak köszönhetően a hasonló perifériakészletű eszközök közötti migrációt is leegyszerűsíti. A szoftver jelenleg az „F1"-család legnépszerűbb típusait támogatja.

A Microchip kapcsolódó honlapja

A forgalmazó ChipCAD Kft. honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény