FőoldalKonstruktőrÚj mobil alkalmazás a mérnöki munka könnyítésére
2013. december 20., péntek ::

Új mobil alkalmazás a mérnöki munka könnyítésére

Az RS Components bemutatta első, iOS-alapú mobil eszközökhöz kifejlesztett, tervezést támogató alkalmazását. Az új, díjmentesen letölthető alkalmazás az RS Toolbox nevet kapta, és központi hozzáférési pontot jelent a legnépszerűbb elektronikai tájékoztató anyagokhoz, számoló- és átváltó eszközökhöz, emellett könnyen kezelhető mind a tervezőmérnökök, hobbitervezők és hallgatók számára

Az RS Toolbox valamennyi iOS operációs rendszert alkalmazó mobil eszközön, köztük az Apple iPad, iPhone és iPod készülékein fut. Tervezzük a Windows 8 operációs rendszerrel rendelkező eszközökkel működő verzió kifejlesztését is. Az új alkalmazás alapja az Electronic Toolbox Pro' alkalmazás, melyet Marcus Roskosch – számos rendkívül sikeres, mérnökök számára tervezett alkalmazás megalkotója – fejlesztett ki. Az Electronic Toolbox Pro rendkívül népszerű a mérnökök körében – a letöltések száma eddig a 200 000-et is meghaladta.

Az RS Toolbox funkciók széles választékát kínálja, köztük tervező számológépeket, átváltóprogramokat és referenciatáblázatokat melyek ikonokként láthatók a főképernyőn. Néhány példa az alkalmazás funkciói közül: RLC áramkör kalkulátorok, 555-ös időzítő konfigurátor, feszültségszabályozókhoz és műveleti erősítőkhöz kifejlesztett kalkulátorok, valamint számos létfontosságú eszköz, köztük számrendszer konverterek, Ohm-törvény kalkulátor és referenciatáblázatok az akkumulátortípusokról és -méretekről, a kábelek színkódjairól, csomagméretekről és a toroid-jellemzőkről, és még sok más. Az alkalmazás nagymértékben testre szabható, és 16 nyelven elérhető.

„Az elektronikai tervezőmérnökök egyre nagyobb nyomás alatt vannak, így mindig időtakarékos megoldásokat keresnek," – mondta Mark Cundle, az RS Components globális műszaki marketing-igazgatója. „Ezzel a rendkívül hasznos alkalmazással hatalmas mennyiségű alkatrészadat és online számítás válik elérhetővé, lehetővé téve a kreativitás és innováció kiaknázását. Az alkalmazás egy újabb példája az RS küldetésének, mely díjmentes, nagyteljesítményű, a tervezési folyamatot felgyorsító, megkönnyítő és költséghatékony szoftvereszközök kifejlesztését célozza."

Az RS Toolbox innen letölthető.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény