FőoldalKonstruktőrTervezőverseny az RS Components-től 3D-ben
2013. november 07., csütörtök ::

Tervezőverseny az RS Components-től 3D-ben

Az RS Components és az Allied Electronics, valamint az Electrocomponents plc kreatív versenyre hívja a világ mérnökeit, hogy a SpaceClaimmel közösen kifejlesztett, új, ingyenes és intuitív 3D-s tervezőszoftverrel, a DesignSpark Mechanical használatával mérjék össze tervezői tudásukat

A meghívottak körét nem korlátozzák szakágak és szakmai háttér szerint: a cél minden mérnök számára olyan innovatív, eredeti terv bemutatása, amely a végtermék kulcsfontosságú jellemzőjeként a mobilitást, a hozzáférhetőséget vagy a környezetvédelmet határozza meg. A felhívás célja, hogy arra bátorítsa a mérnököket, próbálják ki élesben a DesignSpark Mechanical alkalmazást, és csatlakozzanak a DesignSpark.com több mint 50 000 látogatójához, akik már letöltötték az eszközt, és első kézből tapasztalhatták meg a szoftver egyszerűségét. A DesignSpark mérnöki közösségének szavazatai alapján legnépszerűbbnek bizonyuló terv készítője elnyeri az 5 000 angol fontos első díjat, továbbá övé lesz a RepRapPro által készített legelső Ormerod 3D-s nyomtató. A dobogó két további helyezettjének díja fejenként 2 500 font.

A versenyben való részvételhez a jelentkezőknek mindössze a DesignSpark Mechanical szoftvert kell letölteniük a www.designspark.com/mechanical weboldalról, valamint létre kell hozniuk tervük 3D-s megjelenítését, és fel kell tölteniük a végleges elképzelést a DesignShare-re, a DesignSpark.com együttműködési projektfelületére, ahol az egyes ötletek bemutatásra kerülnek, és ahol egyben szavazni is lehet rájuk. A pályázatoknak 2013. november 22-én greenwichi középidő szerint 17:00 óráig kell beérkezniük.

A múlt hónapban a DesignSpark.com és a közösségi médiacsatornák követői tanúi lehettek, amikor a világ vezető mérnökei és feltalálói az Egyesült Királyságban, a manchesteri Tudomány- és Ipartörténeti Múzeumban azt a feladatot kapták, hogy a DesignSpark Mechanical használatával 48 óra alatt létrehozzanak egy nagyszerű és kreatív találmányt. A verseny végén mind a négy csapat bemutatta tervük 3D-s nyomtatással elkészített prototípusát, amivel bebizonyították, hogy ezzel a könnyen használható 3D-s tervezőeszközzel rendkívül gyors eredményeket lehet elérni, hiszen az átlagos tervezési ciklus napokkal vagy akár hetekkel lerövidíthető.

A DesignSpark Mechanical ügyfélpályázaton való részvétel részleteivel kapcsolatban látogasson el a http://designshare.designspark.com/eng/ weboldalra.

Az RS Components honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény