FőoldalKonstruktőrBővült az általános célú, 8-bites PIC mikrokontrollerek kínálata
2013. szeptember 20., péntek ::

Bővült az általános célú, 8-bites PIC mikrokontrollerek kínálata

microchipA Microchip bejelentette, hogy kibővítette 8-bites PIC16F75X mikrokontrollereinek választékát intelligens analóg és magfüggetlen perifériákat is tartalmazó változatokkal. Az újdonságokat általános alkalmazástechnikára, tápegységekhez, akkumulátortöltőkhöz, LED-es világításra, teljesítménymenedzsment alkalmazásokra ajánlja a gyártó
Az új PIC16F753 MCU a népszerű PIC12F752 által kitaposott úton jár tovább. Ennek jegyében a PIC16F753 rendelkezik az elődjének tekinthető PIC12F752 valamennyi funkciójával, így az integrált komplementer kimeneti generátor (COG) perifériával is, amely átlapolásmentes, komplementer hullámformákat szolgáltat komparátor vagy PWM perifériák bemenetei számára. A holtsáv-vezérlés, automatikus lekapcsolás, automatikus alaphelyzetbe állítás, fázisvezérlés szintén a repertoár részei. A PIC16F753 ezeken felül rendelkezik 3 MHz GBWP-s műveleti erősítővel és meredekségkompenzáló áramkörrel, amely a kapcsolóüzemű tápegységek fejlesztői számára bizonyosan jó hír. Az új MCU rendelkezik továbbá 3,5 KiB, saját maga által írható/olvasható programmemóriával, 128 bájt RAM-mal, 10-bites A/D-átalakítóval, 9-bites D/A-átalakítóval, rögzítő/komparáló PWM modulokkal, nagyteljesítményű komparátorokkal, két 50 mA-es I/O-porttal stb., amelyek mind hasznos darabjai a fejlesztőmérnök eszköztárának, és egyúttal elősegítik az alacsony költségű rendszertervezést.

Az intelligens analóg képességek egész sorát felvonultató PIC16F753 értelemszerűen hatékonyabb működést és nagyobb teljesítményt jelent, amely különösen igaz az újgenerációs LED-es világítástechnikai és intelligens energiaellátási alkalmazásokra. Számos integrált, általános és speciális célú perifériájával a PIC16F753 MCU sokféle alkalmazás igényeit képes kielégíteni. Az áramkör nagyfeszültségű változata tartalmaz egy söntszabályozót is, amely lehetővé teszi 2 V-tól felfelé, nem specifikált, felhasználó által beállított maximum feszültségig történő meghajtást kevesebb, mint 2 mA működési árammal. A nagyfeszültségű változatot olyan költségérzékeny alkalmazásokra ajánlja a Microchip, amelyek nagyfeszültségű tápsínekről működnek. Az integrált 8-csatornás, 10-bites A/D-átalakító segítségével számos szenzor illeszthető a kontrollerhez, többek között kapacitív érintésérzékelő is.

A PIC16F753 MCU magas konverziós hatásfoka okán tehát kiválóan alkalmas LED-es világítástechnikai és teljesítményvezérlési rendszerekhez, univerzalitása miatt azonban az autóipari, szórakoztatóelektronikai és általános ipari alkalmazások fejlesztői is jó eséllyel megfelelő partnerre lelhetnek személyében, amennyiben egy költséghatékony, jó hatásfokú, sok intelligens funkciót kínáló megoldásra van szükségük.

A PIC16F753-at támogatják a Microchip standard fejlesztőeszközei, beleértve a PICDEM fejlesztőkitet (cikkszám: DM163045) és a PICkit demókártyát is (cikkszám: DM164130-9). A termékhez elérhető egy ingyenes referenciaterv is, amely egy nagyteljesítményű, LED-es elemlámpát valósít meg. A PIC16F753-at 4×4 mm-es, 16-kivezetésű QFN tokokozású, illetve 14-kivezetésű PDIP, SOIC és TSSOP tokozású változatokban kínálja a Microchip. A nagyfeszültségű, söntszabályozós kivitel mindegyik tokozási változattal elérhető.

A Microchip honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény