FőoldalKonstruktőrTöltse a környezetbarát RAM elemeket
2012. július 23., hétfő ::

Töltse a környezetbarát RAM elemeket

Az új Accucell Alpha 100 és Alpha 200 típusú töltőkkel ezt könnyedén megteheti, ráadásul nem számít, milyen típusú akkumulátort tesz bele

A RAM elem (Rechargable Alkaline Manganese - újratölthető alkáli mangán) már számos rajongóval rendelkezik, mivel környezetbarát, ideális a feszültsége (kb. 1,5 V) és nagyon alacsony az önkisülése. Főként kis és közepes fogyasztású eszközökhöz alkalmas. Jó tulajdonságainak hosszú idejű fenntartásához csak a mélykisülést (0,9 V alá) és a nagyon nagy töltő és kisütő áramokat kell elkerülni, valamint oda kell figyelni az áramkorlátozott töltési görbére valamint a maximálisan 1,65 V-os cellafeszültségre.

Előnyök/Jellemzők:

  1. RAM és NiMH/NiCd akkumulátorok töltése
  2. csatornánként különálló vezérlés
  3. 1-4 AA/AAA cella töltése
  4. 155-195 mA (AA) / 70-100 mA (AAA) töltőáram
  5. töltési idő 2-12 óra
  6. túltöltés és rossz polaritás elleni védelem
  7. hibás elem felismerés

Az új Alpha 100 és Alpha 200 mikroprocesszor vezérelt töltők minden csatornát külön vezérelnek, így 1-4-ig bármennyi akkumulátort lehet velük tölteni. A RAM akkumulátorokra optimalizált töltési karakterisztikával lettek tervezve, mely tükröződik a töltési áramból is, ami 155-195 mA×4 AA és 70-100 mA×4 AAA típusú celláknál. Az átlagos RAM cella töltése kb. 2-12 óráig tart a kapacitástól és a merültség szintjétől függően.
Az új töltők extra bónuszt is kínálnak - képesek a NiMH és NiCd cellák töltésére is, mivel képesek felismerni a behelyezett akkumulátor (kémiai) típusát (a töltési feszültség görbéből) és annak megfelelően automatikusan szabályozni a töltési görbét.

Érdeklődés esetén keressen bennünket az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.
A SOS electronic kapcsolódó oldala

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény