FőoldalKonstruktőrKör alakú Memory LCD modulok
2012. július 23., hétfő ::

Kör alakú Memory LCD modulok

Az Avnet Embedded bemutatta a Sharp által fejlesztett Memory LCD-t. Az LS010B7DH01 típusszámú, ultraalacsony fogyasztású kijelző kör alakú aktív kijelzési területe 12868 képpontot számlál. A 2,5 cm átmérőjű kijelző felbontása 128×128 pixel, a kiváló olvashatóságot pedig minden körülmények között a 14:1 kontrasztarány biztosítja

A modul kijelző területének 0,25%-os áteresztési aránya miatt a Memory LCD olyan háttérvilágítással szerelhető fel, amellyel a kijelzett tartalom sötétben is könnyedén leolvasható marad. A kör alakú LS010B7DH01 kiválóan alkalmas például csuklón hordott, hosszú üzemidejű eszközökben történő felhasználásra, és nemcsak karórákról van szó, hanem különféle sportkomputerekről, vagy orvosi távgyógyászati eszközökről is. A kör alakú Memory LCD modul használható termosztátokban, fitnesz eszközökben, vagy sebességmérőkben is.

Mint minden Memory LCD modul, úgy az LS010B7DH01 is rendkívül alacsony fogyasztású: statikus képmegjelenítésnél az energiaigénye 10 µW, 1 Hz frekvenciával ismétlődő képmegjelenítésnél is mindössze 45 µW. Az LS010B7DH01 teljesítményfelvétele kb. 1%-a a hagyományos TFT LCD modulokhoz képest, ráadásul a hagyományos technológiával készülő LCD modulok jelenleg nem is érhetők el kör alakú kivitelben.

A Sharp honlapja

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény