FőoldalKonstruktőrKöltséghatékony fejlesztés Nuvoton ARM Cortex-M0 mikrokontrollerekkel
2012. július 10., kedd ::

Költséghatékony fejlesztés Nuvoton ARM Cortex-M0 mikrokontrollerekkel

A Nuvoton legújabb, ipari felhasználásra szánt 32 bites mikrokontrollereit foglalja magában a NuMicro termékcsalád, amely ARM Cortex-M0 magra épül, és rendkívül gazdag perifériakészlettel rendelkezik. A NuMicro eszközök kiemelkedően alacsony fogyasztásuk mellett nagy sebességre képesek, 50 MHz maximális órajel-frekvencián a műveletvégzési képességük 45 DMIPS

Típustól függően akár 16 KiB SRAM-ot és 128K KiB felső flash-memóriát tartalmaznak. A gyors és egyszerű programfrissítést az ISP-, IAP- és ICP-technológiák biztosítják. Külső egységekhez történő kapcsolódáshoz számos periféria áll rendelkezésre, mint UART, SPI, I2C, I2S, USB 2.0 és CAN busz. Analóg jelek fogadását teszik lehetővé a 8 csatornás, 12 bites analóg-digitál átalakítók és analóg komparátorok. Széles tápfeszültség-tartománya (2,5 ... 5,5 V), a zajokkal szembeni immunitása, széles működési hőmérséklet-tartománya (-40 ... +85 ºC) és a könnyen kezelhető, hagyományos SMD tokozások (LQFP 48/64/100) rendkívül széles körű felhasználást tesznek lehetővé.
Az összes Nuvoton Cortex-M0 típushoz elérhető rendkívül kedvező áron NuTiny panel, ami komplett megoldást biztosít a fejlesztés elkezdéséhez. A kis fejlesztőpanel integráltan tartalmazza a programozáshoz és hibavadászathoz szükséges Nu-Link egységet is.
A gyártó által preferált ARM fejlesztői környezetek között a www.coocox.org honlapról ingyenesen letölthető és használható a CoIDE C fejlesztőrendszer is, mely a fejlesztéshez szükséges összes funkciót tartalmazza.
A ChipCAD Kft.-től igényelhető az aktuális Nuvoton DVD, amely tartalmazza a fejlesztés elkezdéséhez szükséges összes termékinformációt, adatlapot, szoftvert, oktatóprezentációt és videót.
Nuvoton DVD-n a BSP (Board Support Package) könyvtárakban számos kidolgozott mintaalkalmazás található, amelyek segítségül szolgálnak a mikrokontroller képességeinek és perifériáinak kipróbálásához. A mintaalkalmazásokat alapvetően a Nuvoton Learning Boardra (Nu-LB-NUC140 és Nu-LB-M051) dolgozták ki, de könnyen felhasználhatók más hardvereszközön is. A BSP szoftverkönyvtárak a Nuvoton honlapján is elérhetőek. A gyártó honlapján kulcsrakész referenciaalkalmazások is megtalálhatóak népszerű témakörökben, komplett dokumentációval együtt.

A Nuvoton honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény