FőoldalKonstruktőrSPI buszos naptáráramkörök
2012. március 21., szerda ::

SPI buszos naptáráramkörök

A Microchip új naptáráramkör (RTCC) családdal bővítette portfólióját. Az MCP795WXX/BXX áramkörökbe 10 MHz-es SPI interfészt, nemfelejtő memóriát és fejlett tulajdonságok hatékony kombinációját építették be, a legtöbb, akár szerényebb tudású versenytársakénál is alacsonyabb áron

Az új eszközök csökkentik a szükséges alkatrészek számát és összköltségét számos alkalmazás esetében: smart-energy (termosztát, villamos fogyasztásmérő, hűtőszekrények); járműipar (műszerfalvezérlés, autórádiók és GPS); fogyasztói elektronikák (irodai felszerelések és videorendszerek); kommunikációs berendezések (rádiók, vezeték nélküli telefonok és hálózati rendszerek).

Az MCP795WXX/BXX RTCC áramkörök jellemzője a millisecundum-pontosságú ébresztés, a 10 MHz-es SPI busz, ami gyors adatelérést tesz lehetővé, megnövelve a processzor alvóill. kisfogyasztású állapotokban töltött idejét, kevésbé terhelve a telepeket. A másik, kis fogyasztást biztosító tulajdonság a két eseménydetektáló bemenet, amely minimális többletáramot igényel az RTCC áramkörtől, de képes felébreszteni a mikrovezérlőt egy külső esemény bekövetkeztekor, mint például egy gomb lenyomása, vagy a rendszer integritásának megsértése. Az eszközök háromféle memóriával is rendelkeznek: EEPROM, SRAM és egyedi azonosító. Az utóbbit tároló memória lehet üres, vagy egyedi MAC-címmel előreprogramozott, amellyel tovább csökkenthető az alkatrészek száma, valamint a sorozatprogramozás költsége. További jellemzők az automatikus átkapcsolás biztonsági telepes tápellátásra, a táphiba-időbélyeg, amely eltárolja a tápkimaradás idejét és időtartamát, valamint a digitális hangolás, amellyel a széles hőmérséklet-tartományban pontos időtartás biztosítható, kompenzálva a kristály frekvenciájának hőmérséklet-változás miatti eltéréseit. Azokban az alkalmazásokban, ahol másodlagos, kis frekvenciájú kristályt is használnak, a "boot-clock" opció 32 kHz-es órajelet szolgáltat bekapcsoláskor, csökkentve a másodlagos kristály szükségességét. Az új SPI RTCC áramkörökkel a Microchip magas minőségű időmérő megoldást nyújt, amely számos más rendszerigényt is kielégít.
A hamarosan megjelenő MCP795xx SPI RTCC PICtail Plus Daughter Board (AC164147) az MCP795WXX/BXX RTCC áramkörök teszteléséhez használható az Ex­plorer 16 (DM240001) és PIC18 Explorer (DM183032) fejlesztőkártyákkal.
Az MCP795WXX/BXX áramkörök 14 lábú SOIC és TSSOP tokozásokkal készülnek.

A Microchip kapcsolódó honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény