FőoldalKonstruktőrEgychipes, 3-fázisú BLDC ventilátormotor-meghajtó
2012. február 23., csütörtök ::

Egychipes, 3-fázisú BLDC ventilátormotor-meghajtó

A Microchip kibővíti a szinuszos, szenzor nélküli, 3-fázisú BLDC ventilátormotor meghajtó portfólióját az MTD6505 eszközzel, amely az ipar első és eddig egyetlen különálló, ellenállás-programozású meghajtó áramköre

Ez lehetővé teszi a motorhoz illeszkedő "back-EMF" együttható-tartomány kiválasztását is. Ez az egyedülálló tulajdonság biztosítja, hogy a mérnökök a különböző, 3-fázisú BLDC ventilátormotorok széles skálán változó karakterisztikájához ugyanazt az eszközt használhassák, egy meghajtóval és pár külső komponenssel, standardizálva több termékvonalat, időt és pénzt megspórolva. Az alacsony költségű, 3×3 mm méretű meghajtók UDFN tokozásban készülnek, mindössze 0,5 mm vastagságban, olyan, helyszűkében álló alkalmazások számára, mint a hordozható számítógépek, vagy a miniatűr BLDC ventilátorok.
Az MTD6505 áramkör 180 fokos szinuszos meghajtásának köszönhetően nagy energiahatékonyság és csendes működés érhető el, alacsony akusztikus zajjal és minimális mechanikai vibrációval. A szenzor nélküli meghajtás azt jelenti, hogy az MTD6505 szükségtelenné teszi külső Hall-szenzorok alkalmazását, csökkentve a költségeket és a méretet. A számos beépített védelemnek köszönhetően az eszköz megóvja a motort, és megakadályozza a káros működési kondíciók kialakulását, beleértve a túlmelegedést, a túl­áramot és a beragadást is.
A felhasználók egy kicsi, vékony, egychipes eszközt kértek, amely 3-fázisú BLDC ventilátormotorok széles skálájának meghajtására képes: erre az igényre a Microchip válasza az MTD6505, a legköltséghatékonyabb, komplett és rugalmas, egychipes megoldás a piacon.

A Microchip bemutatta a MTD6505 3-Phase BLDC Sensorless Fan Controller Demostration Board (ADM00345) fejlesztőeszközét is, amely február folyamán válik elérhetővé. Ez a demonstrációs kártya egy 3-fázisú BLDC ventilátorral és három MTD6505 plug-in modullal kerül forgalomba. A hozzá kapcsolódó, ingyenesen letölthető grafikus kezelőfelület a kártyán található PIC mikrovezérlő segítségével megkönnyíti a ventilátor monitorozását és vezérlését.
Az MTD6505 motormeghajtó 10-lábú UDFN tokozásban érhető el.

A Microchip kacsolódó honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény