FőoldalKonstruktőrÚj, 8 bites mikrovezérlők konfigurálható logikai blokkal
2011. december 13., kedd ::

Új, 8 bites mikrovezérlők konfigurálható logikai blokkal

A Microchip új, 8 bites, 6-tól 20 lábig terjedő tokozási variációkkal készülő PIC mikrovezérlő családjának fő jellemzője a konfigurálható logikai blokk és a nagy integráltságú perifériakészlet. A PIC10F(LF)32x és a PIC1xF(LF)150x típusoknál jelennek meg először az olyan új perifériák, mint konfigurálható logikai cella (CLC), komplemens hullámforma-generátor (CWG) és numerikusan vezérelt oszcillátor (NCO), amelyek teljesen új funkciókkal gazdagítják a kis lábszámú mikrovezérlőket

Ezek az általános felhasználású mikrokontrollerek tovább bővítik a PIC10F, PIC12F és PIC16F családok gazdag típusválasztékát, és újabb alkalmazástípusok támogatását teszik lehetővé. Használatukkal bővíthető a funkcionalitás, csökkenthető a méret, a költség és a fogyasztás olyan termékek esetében is, mint konyhai készülékek, járműbeltéri világítások, barkácsgépek, fogyasztásmérők és egyéb alkalmazások.
A PIC10F(LF)32x és PIC1xF(LF)150x mikrokontrollerek CLC perifériáival lehetőség van szoftveres vezérlésű kombinációs és sorrendi hálózatok kialakítására, amely kiterjeszti a perifériák és az I/O portok közötti kapcsolódási lehetőségeket, növelve a funkcionalitást, csökkentve a külső alkatrészek számát és a működtetőszoftver méretét. A CWG több más perifériával együttműködve generál komplemens hullámformákat holt­idővezérléssel, automatikus lekapcsolással, így jobb kapcsolási hatékonyságot biztosít. Az NCO periféria nagy felbontású, lineáris frekvenciaszabályozást tesz lehetővé, amelyre olyan alkalmazások esetében van szükség, mint a világításszabályozás, hanggenerálás, valamint egyéb rezonáns vezérlőáramkörök. Az új típusok jellemzője a kis fogyasztás, ami kevesebb mint 30 µA/MHz áramfelvételt jelent aktív módban, és kevesebb mint 20 nA-t alvó állapotban. Az olyan, már megszokott perifériák is megtalálhatók az új eszközökben, mint a beépített 16 MHz-es oszcillátor, A/D-átalakító és maximum 4 PWM interfész. A beépített hőmérséklet-indikátor modul kis költségű hőmérsékletmérést tesz lehetővé.

A fejlesztést a PICDEMTM Lab fejlesztőkészlet (DM163045) segíti, amely támogatja a PIC10F322 és PIC16F1507 típusokat is. Az F1 fejlesztői platform (DM164130-1) a kiterjesztett architektúrájú, 8 bites mikrovezérlők fejlesztését könnyíti meg, amelybe a PIC1xF(LF)150x család is tartozik. A CLC konfigurációs szoftver a CLC modul felparaméterezését egyszerűsíti le. Grafikus felhasználói felületen mutatja az egyszerű egérkattintásokkal módosítható konfiguráció aktuális kapcsolási rajzát és a hozzá kapcsolódó regiszterértékeket, amely assembly- vagy C-forrásként exportálható is. A program ingyenesen letölthető a Microchip honlapjárólwww.microchip.com.
Az új családot a Microchip korábbi fejlesztőeszközei is támogatják, mint PICkitTM 3 programozó/hibavadász, MPLAB IDE, MPLAB REAL ICETM in-circuit emulátor, MPLAB ICD 3 hibavadász és HI-TECH C-fordító.
A PIC10F(LF)32x és PIC1xF(LF)150x mikrokontrollerek típustól függően 6 ... 20 lábú kivitelben készülnek SOT-23, PDIP, MSOP, TSSOP, DFN és QFN tokozással.

A Microchip kapcsolódó honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény