FőoldalKonstruktőr16 bites XLP PIC mikrovezérlők 5 V-os tápfeszültséggel
2011. szeptember 20., kedd ::

16 bites XLP PIC mikrovezérlők 5 V-os tápfeszültséggel

A Microchip tovább bővítette kislábszámú, 16 bites, extrém kisfogyasztású (XLP) PIC családját, így már beépített 12 bites A/D konverterrel, EEPROM memóriával, intelligens mTouch kapacitív érzékelőperifériával és 5 V-os tápfeszültség-támogatással is rendelkezik. Az új típusok jellemzője az extrém alacsony alvóáram, ami nem haladja meg a 20 nA-t, s amit az összes XLP PIC mikrovezérlő garantál

A PIC24F32KA304 típusok a ma elérhető legsokoldalúbb kisfogyasztású eszközök, amely előnyt a tervezők szinte minden területen hasznosíthatják: ipari elektronika, jármű-elektronika, orvosi elektronika, fogyasztásmérő-alkalmazások vagy háztartási gépek.
A PIC24F32KA304 család kiterjeszti a népszerű PIC24F16KA sorozat képességeit a kétszer akkora Flash-programmemóriával és a 30%-kal nagyobb RAM-területtel, aminek köszönhetően még jobb támogatást biztosít a memóriaigényes vezeték nélküli kommunikációs szoftverek számára. A memóriabővítésen kívül a számláló- és PWM modulokat megháromszorozták, az UART, I2C és SPI csatornákat megduplázták, az A/D-felbontást megnégyszerezték 12 bitre a PIC24F16KA családhoz képest, valamint a lábszámot 44 kivezetésre növelték. Az új PIC24F32KA304 mikrovezérlő intelligens mTouch érzékelő-modulja a CTMU perifériával, amely alvó üzemmódban is képes az érzékelők automatikus vizsgálatára, extra kis fogyasztású, kapacitív érintésérzékelés megvalósítását teszi lehetővé. Mivel számos érintésérzékelő alkalmazás telepes táplálású, és az új CTMU drasztikusan csökkenti az áramot, ezáltal ezen alkalmazások számára hosszabb telepélettartamot biztosít. Számos járműipari és háztartási alkalmazás 5 V-os feszültséget igényel, ami ezeknek az új mikrovezérlőknek nem okoz gondot, így leegyszerűsítik a tápáramköröket, szükségtelenné téve plusz feszültségstabilizátor alkalmazását, és megoldva az analóg perifériák 5 V-os tartományú működését is.

A Microchip díjnyertes XLP technológiája a kisfogyasztású alkalmazást tervező mérnököknek azt nyújtja, amire vágynak: a világ legkisebb alvó és üzemi áramfelvételét, többféle ébresztési forrást, és számos perifériát, amelyek alvó üzemmódban is képesek működni a processzor beavatkozása nélkül. A XLP technológiával felvértezett, több mint 100 mikrovezérlöből álló csoporthoz csatlakozva, a PIC24F32KA304 család okos és felduzzasztott perifériakészlete lehetővé teszi, hogy a tervezők újabb funkciókkal bővíthessék alkalmazásaikat az ilyenkor megszokott fogyasztásnövekedés nélkül.
A 44 lábú típusok fejlesztéséhez a Microchip PIC24F32KA304 Plug-In modult (MA240022) kínál az Explorer 16 fejlesztőpanel- (DM240001) tulajdonosoknak, míg a 20 és 28 lábú, DIP tokozású eszközökhöz az XLP 16-bit Development Board (DM240311) panelt ajánlja. Az MPLAB(r) IDE, MPLAB C-fordító a PIC24 és dsPIC eszközökhöz, valamint az MPLAB ICD 3 (DV164035), ill. PICkitTM 3 (PG164130) hibavadász és programozó a szoftverfejlesztés eszközeit biztosítják.

A Microchip kacsolódó honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény