FőoldalKonstruktőrMagyar szikrával fűthet a világ
2011. április 22., péntek ::

Magyar szikrával fűthet a világ

A világ legkorszerűbb elektromos fűtéstechnikai gyártóihoz kínál úgródeszkát az I. Nord-Art Design Pályázat. A XXI. század fűtési technológiájának központja Norvégia, ahol már szinte minden lakásban elektromos árammal fűtenek. A norvég székhelyű ADAX, GLAMOX és NOREL cégcsoport világszerte közel 200 000 fűtőpanelt értékesít évente, így egy formabontó ötlet most - a 300.000 forintos fődíj mellett - nemzetközi karriert is ér a tender győztese számára

Fűtőpanelek használatával pénzt, időt és energiát takaríthatunk meg, ráadásul a néhány kilós, falra szerelt eszközök letisztult formavilága nyugodt, otthonos érzést sugároz. A norvég típusú elektromos fűtőpanelek 100 %-os hatékonysággal alakítják hővé az elektromos energiát. A vezérlés folyamatosan méri a helyiség hőmérsékletét, ami még gazdaságosabbá teszi a teljesítményt. A könnyen felszerelhető panelekből a teljes lakásban akár egy nap alatt kiépíthető a teljes rendszer, ami rádiójel vezérelt termosztáttal is felszerelhető, hogy a szobák klímája sms-ben is programozható legyen. Az attraktív külsőhöz versenyképes technológia párosul, hiszen más fűtési módokkal összevetve sokkal alacsonyabbak a bekerülési- és karbantartási költségei.

A Nord-Art Design Pályázat egyszerre kínálja a pályazatok benyújtóinak egy fenntartható technológia egyre bővülő piacát, nemzetközi hírnevet és a hosszú távú együttműködés lehetőségét. "A pályázat kiírását az motiválta, hogy a fiatal magyar mérnökök, művészek az egyetem falain és az ország határain túl is esélyt kapjanak" - ismertette a tender alapötletét Nágel Balázs, a Nord-Art Design Kft ügyvezetője. "Nemzetközi kapcsolatainkat szeretnénk felhasználni arra, hogy a tehetségek mihamarabb érvényesülhessenek, olyan karriert fussanak be, amit képességeik alapján érdemelnek."

A Nord-Art-nál a május 25-ei leadási határidőig olyan pályázati anyagok leadását várják (formatervezési vázrajzok, látványtervek), melyek egy közép-európai enteriőrökbe jól illeszthető, populáris fűtőpanel gyártási tervdokumentációjának alapjául szolgálhatnak. A beérkezett pályamunkákból május 27-én kiállítás nyílik a Magyar Kultúra Alapítvány székházában.

A pályázat részletei elérhetőek itt.
A pályázatra jelentkezni az alábbi e-mail címen lehet: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény