FőoldalGyártósorATTEN márkájú precíziós forrasztó berendezések
2021. május 12., szerda ::

ATTEN márkájú precíziós forrasztó berendezések

Digitális forrasztópákák és forrasztó állomások igényes felhasználók számára.

Az ATTEN márka, melynek teljes neve Shenzhen Atten Technology, az egyik vezető szerepű, forrasztó berendezéseket és tartozékokat gyártó kínai vállalat. A TME kínálatában ennek a vállalatnak számos terméke megtalálható – melyek mind az amatőrök, mind a profi szakemberek elvárásainak megfelelnek. Az univerzális ATTEN-eszközök egyaránt jól beválnak a hobbi műhelyekben, és az elektronikai szervizekben is. Az alábbiakban áttekintjük az ATTEN kínálatot a katalógusunkból – minden termék közvetlenül a TME raktáraiból kapható, ennek köszönhetően a lehető legnagyobb mértékben lerövidítettük az ügyfeleknek történő kiszállításukat.

Forrasztópákák és forrasztó állomások

A TME katalógusban megtaláljuk az ST-2065D, ST-2080D, ST-2150D – szimbólumokkal jelölt, rendre 65W, 80W és 150W teljesítményű fűtőbetétes forrasztópákákat. Ezek a termékek fel vannak szerelve LCD-kijelzővel valamint a hőmérséklet (250–480 °C tartományon belüli) szabályozására és további funkciók elérésre szolgáló 3 gombbal. Ezek közé tartoznak a gyorshozzáférés 9 beállításhoz, és a pákahegy hőmérséklet folyamatos monitorozása funkciók. A berendezést be lehet programozni úgy, hogy bizonyos idő után „stand by” állapotba kerüljön, majd automatikusan kikapcsoljon. Ezzel nem csak a páka élettartama növelhető, hanem ez egyben biztonságot növelő tényező is. A kényelmes fogantyúnak és az alacsony tömegnek (255 g) köszönhetően az ATTEN forrasztópákák jó választásnak bizonyulnak terepi javító munkákhoz, de egyaránt jól beválnak korlátozott terű, kisebb szervizekben és műhelyekben is. Sokoldalóságukat és könnyű kezelhetőségüket nagyra értékelik az amatőrök és a hobbisták is.

at 980e low

Az AT–937A forrasztó állomás proporcionáló-integráló-deriváló (PID) szabályzó programot realizáló mikrovezérlővel rendelkező eszköz, ami lehetővé teszi a berendezés kalibrálását és a pákahegy hőmérsékletének pontos ellenőrzését. A hőmérsékletszabályzás 200–480°C-ig történhet, 2 °C-os pontossággal. A magas hőmérséklet lehetővé teszi az ólommentes forraszanyagokkal végzett munkát. Ennek különös jelentősége van elektronikai berendezések szervizeiben és oktatási intézményekben. Maga a fűtőbetét 4 db, saválló acélból készített magból áll. Fűtése az állomásról történik alacsony feszültségű váltakozó árammal, ami korlátozza a zavarok és az átütés kockázatának a rizikóját. Az AT–980E állomást a bázis előlapján elhelyezett gombokkal vezérelhető, digitális hőmérséklet szabályozással látták el. A berendezés rendelkezik memóriafunkcióval, ezért a felhasználó könnyen váltogathat a leggyakrabban használt beállítások között. A vezérlő 150–480 °C-os tartományban működik, ami elősegíti, hogy gyakorlatilag mindenféle forraszanyaggal dolgozhassunk, még hőmérsékletérzékeny komponensekkel is. A páka elasztikus kábellel csatlakozik az állomáshoz és egy külön tartóállványa van, melyen a tisztító szivacs számára is van kialakított hely.

Hot Air állomások

Az ATTEN-márkatermékek között hot air (forrólevegős) állomásokat is találunk. Az első ilyen modell az ST–8800D készülék, a markolatban elhelyezett, szénkefe nélküli fúvómotor által keltett légárammal. Az eszköz rendelkezik hűtési rendszerrel, ami kényelmes munkavégzést garantál. A hőmérséklet beállítása a gombok és az LCD kijelző segítségével történik, a légáramot pedig potenciométer vezérli. Ennek az állomásnak 800 W a maximális teljesítménye, ami lehetővé teszi akár 500 °C-os hőmérséklet elérését is (a minimum 100 °C) 120 l/perc légszállítás mellett (a szabályzóval a légmennyiség 30 l/perc-ig csökkentehető). A készletben 4 különböző fúvókát kapunk a termékkel együtt, de a TME kínálatban további végidomokat is találunk, melyek elősegítik pl. az SMD-elemek kiforrasztását. A készülék kiegészítő funkciói a beállítások zárolásának lehetősége, valamint a gyors hozzáférés a három előre programozott hőmérsékleti beállításhoz.

Az 1000 W-os teljesítményű ST–862D állomás esetében hasonló funkcióválasztékkal van dolgunk – ám ennél a modellnél a légfúvó egységet a bázisba telepítették. Ilyen konstrukciós kialakításnál erősebb fűtőbetétet lehet használni és a páka tömege is csökkenthető. A digitális hőmérséklet szabályozás, valamint a berendezést monitorozó mikrovezérlő ezt a készüléket jó megoldássá avanzsálják a laboratóriumok, szervizek és egyéb olyan helyek számára, ahol a forrasztó állomást folyamatosan üzemeltetik.

Pákahegyek

A TME katalógusba bekerültek at ATTEN márka tartozékai is. Ezek között széles választékban vannak pákahegyek. Különböző méretekben kaphatók, az általános felhasználásra valóktól a precíziósokig. Vásárlóink sokfél méretből és formából választhatnak a végzendő munkák fajtájától és egyéni preferenciáktól függően.

A kispata (vagy minihullám), vagyis homorú felületű, lemetszett csúcsú kúp formájú pákahegyet – leggyakrabban integrált SMD-áramkörök (de gyakran THT-komponensek) forrasztására használják. A hegy alakja lehetővé teszi, hogy a felületi feszültség megtartson egy csepp forraszanyagot. Az adott alkatrész szerelése legtöbbször úgy történik, hogy annak kivezetéseit a pákaheggyel a cseppre csúsztatják. Ennek a módszernek köszönhetően sok feleületi szerelésű komponens esetén sem kell forrólevegős készüléket használni.

t900 0.5c low

0,5 mm átmérőjű precíziós minihullám pákahegy, ATTEN-forrasztópákákhoz és -állomásokhoz

Lapított végű csavarhúzó pákahegy, mely elsősorban a furatgalvanizált elemekkel végzett munkákat könnyíti meg. A nagyobb érintkezési felület hatékonyabban fűti fel a forrasztási mezőt a PCB-lemezen, ezért a folyasztószer és a forraszanyag egyenletes terül el, jobb kontaktust biztosítva ezzel.

Univerzális, kerekített végű, kúp pákahegy, mindenféle alkatrész forrasztásához. Ennek precíziós modelljeit (melyeknél a csúcsátmérő csak a milliméter töredéke) használják a legkisebb méretű SMD-elemek rögzítésére és korrekciójára.

Kés pákahegy, mely egyesíti magában a lapított és a precíziós pákahegyek előnyeit.

Forrás: Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény