FőoldalGyártósorNyerő csapat az Ersa-tól
2013. december 12., csütörtök ::

Nyerő csapat az Ersa-tól

Az idén az ERSA, az elektronikai szereléstechnológiai berendezések vezető gyártója, nyerte el forrasztógép kategóriában a 2013. évi Global Technology Award elismerést a Global SMT & Packaging szakfolyóirattól Ecocell szelektív forrasztógépből és a hozzá kapcsolt FIFO Tower C gyűjtő-hűtő állomásból álló gépegyütteséért

Rainer Krauss, az ERSA elnökhelyettese és értékesítési igazgatója a Global Technology Award díjjal a productronica kiállításon
Az ERSA ECOCELL szelektív forrasztó berendezést U-alakú elrendezéssel tervezték, hogy flexibilis gyártószigetként vagy egy gyártósor oldalágaként működhessen. Az ECOCELL végtelenül rugalmas pontszerű mini-hullámos vagy nagy termelékenységű sokhullámos, mártó forrasztó modullal, modulokkal felszerelve is rendelhető, a felhasználó igényei szerint. Tervezése során az üzembiztonság, a leállás nélküli rendelkezésre állás, valamint a termékekre eső fajlagos gyártási költség csökkentése kiemelt hangsúlyt kapott.

A FIFO TOWER a géphez kapcsolt gyűjtőállomás szerepe a termelés folyamatosságának fenntartása a megelőző műveletekben bekövetkezett bármilyen elakadás esetén. Normál működés során a panelek három egymást követő gyűjtőállomáson aktív hűtést kapnak, amely eredményeképp 35 °C alatti hőmérsékleten kerülnek ki a toronyból, és alkalmasak azonnali automatikus optikai ellenőrzésre (AOI), áramköri tesztre (ICT), illetve arra, hogy az operátorok további műveletekhez kézbe vegyék.

Ersa ECOCELL szelektív forrasztógép a FIFO TOWER C gyűjtő/hűtő toronnyal kombinálva – a nyerő csapat

Magyarországon az első ilyen berendezést nemrégiben helyezték üzembe az ERSA és a Microsolder mérnökei az egyik vezető autóelektronikai gyártó hazai üzemében.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény