FőoldalGyártósorKimagasló minőségű pasztanyomtatás az új nyomtatófejjel
2013. július 11., csütörtök ::

Kimagasló minőségű pasztanyomtatás az új nyomtatófejjel

A Speedline Technologies által forgalmazott MPM EnclosedFlow nyomtatófej forradalmian új, zárt médiumos nyomtatási technológiát alkalmaz, amely a fém nyomtatókéses megoldásokhoz képest előnyösebb a folyamatok és költségek szempontjából is. Ebben a konstrukcióban a forraszpasztát egy zárt kamrában tartják, és nyomásnak közvetlenül teszik ki a nyomtatás során, amely egyenletes és teljes apertúra-kitöltést biztosít minden apertúraméret és kitöltési típus esetén

Az EnclosedFlow teljesen új, motoros meghajtású elven működik, amely korábban soha nem látott, ±0,1 psi pontossággal vezérli a forraszpasztát tartó kamra nyomását, kimagasló térfogati pontosságot elérhetővé téve a legfinomabb rajzolatú kontaktusfelületeken is. Ennek alapján teljes mértékben támogatottak a 01005 méretkódú chipalkatrészek és 0,3 mm térközű CSP-k is, amelyeknél akár 50%-kal nagyobb mennyiségű paszta nyomtatható le akár 25%-kal kisebb szórással, mint a fém nyomtatókéses megoldások esetén. Az EnclosedFlow tökéletes megoldás nagy térfogatú kitöltésekre is (pl. paste-in-hole).

Az EnclosedFlow az MPM cég egyedi „plug-and-print" megoldása. Megjelölését egyszerű beállítása és kezelhetősége, valamint már első nyomtatáskori kiváló minősége okán kapta. A gyártási pillanatszünetek után rögtön ismét munkára fogható pasztanyomtató fej esetenként akár 50% forraszpasztát is megtakarít a munka során, amely egy igen hamar megtérülő befektetéssé teszi a beszerzését. A kevés számú alkatrészből felépülő EnclosedFlow gyorsan és könnyen tisztítható, nagyon kis mennyiségű forraszpaszta megy pocsékba használata során, átkonfigurálása más rendszerbe pedig csupán pár perc kérdése.

Az EnclosedFlow tökéletes nagy gyártmányféleségű gyártáshoz, mivel könnyen lecsatolható, moduláris kamrákkal rendelkezik (akár különféle pasztatípusokhoz, legyen szó ólommentes vagy ón/ólom ötvözetű változatokról), amely szükség esetén akár 5 perc leforgása alatt támogatja az átállást. Műszak végén nincs szükség a benn maradt, akár több száz gramm paszta kidobására, hiszen a nyomtatófej kazettája (amelyek ipari szabványok szerint készülnek) egyszerűen lecsatolható és a legközelebbi alkalomig eltehető. Az EnclosedFlow elérhető az MPM Momentum, Accela sorozatokhoz és az új nyomtatókhoz. A támogatott méretek 203 mm, 254 mm, 305 mm, 356 mm, 406 mm és 457 mm.

A Speedline Technologies honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény