FőoldalGyártósorIPC/WHMA-A-620 tanfolyammal bővült a Microsolder Kft. képzési kínálata
2011. február 21., hétfő ::

IPC/WHMA-A-620 tanfolyammal bővült a Microsolder Kft. képzési kínálata

A Microsolder Kft. talán legelsőként ismerte fel, milyen fontos a szakmai továbbképzés, a legújabb technológiák megismerése, a nemzetközi követelményeknek való megfelelőség a magyar elektronikai ipar résztvevői számára. Sokan köszönhetik szakmai ismereteik megalapozását vagy kiszélesítését az elektronikai forrasztási technológiák területén a cég által szervezett - vagy tartott - tanfolyamoknak. A Microsolder-tanfolyamok a minőséggel, valós tudásátadással különböztetik meg magukat a többiektől

A nemzetközi követelményrendszer ismerete, a jól képzett, a nemzetközi szabványokat ismerő szakemberek alkalmazása számos esetben feltétele egy-egy megrendelés elnyerésének, cégnagyságtól függetlenül. Az elmúlt években igen sokan szereztek nemzetközi érvényű IPC-tanúsítást a jól ismert, széles körben alkalmazott, a vizuális ellenőrzés alapjául szolgáló IPC-A-610 szabvány (Az elektronikai szerelvények elfogadhatósága), illetve a javítási, rework-tevékenységnél nélkülözhetetlen IPC-7711/7721 szabvány (Az elektronikai szerelvények újramunkálása, módosítása és javítása) ismeretéből a cég tanfolyamain.

2011-től új IPC-tanfolyammal bővült az oktatási kínálat:
tanúsított IPC-alkalmazástechnikai szakembereket (Certified IPC Specialist - CIS) képeznek az IPC/WHMA-A-620A Kábel- és huzalköteg-szerelvények követelményei és elfogadása (Requirements and Acceptance for Cable and Wire Harness Assemblies) c. szabványhoz.
A nemzetközileg általánosan elfogadott és alkalmazott szabvány ismerete mindenki számára szükséges, aki kábelek és huzalok szerelésével, konfekcionálásával foglalkozik termelési, irányítási vagy minőségbiztosítási területen. Olyan cégek szakembereinek is elengedhetetlen, akik ezeket a termékeket felhasználóként mint bejövő árut fogadják.
Az autóipar részesedésének örvendetes növekedése a hazai termelésben kihat az elektronikai ipar minden ágának gyártmányösszetételére, és növekvő minőségi követelményeket támaszt. Az IPC-szabványok alkalmazásával ezek meghatározásának gondját levesszük magunkról. Lényegesen csökken vevő és szállító között a súrlódási lehetőségek, egyéni vagy utólagos értelmezések veszélye. Csak fel kell ütni a megfelelő oldalt, és nincs vita. Persze, ehhez ismerni kell a szabványt, tudni, melyik is a megfelelő oldal.
A szabvány tárgyalja a vezetékek, kábelek, csatlakozók területén az anyagokkal, eljárásokkal és a vizuális minőség-ellenőrzéssel kapcsolatos elfogadási követelményeket. A szabvány oktatása - hasonlóan a többi IPC-szabványhoz - modulokra oszlik, amelyek között kötelezőek és szabadon választhatóak is vannak. A nyolc modulból az 1. és a 2 ... 8. közül legalább 1 kötelező.

A szabvány moduljai:

  • 1. modul: Bevezetés, az IPC hivatalos politikája és eljárásai, kábel- és vezeték-előkészítés, vezetékek és szerelvények mérése, szerelvények tesztelése
  • 2. modul: Krimpelt csatlakozók, IDC-csatlakozók
  • 3. modul: Forrasztott csatlakozók
  • 4. modul: Csatlakozók, kiöntés, fröccsöntés
  • 5. modul: Vezeték-összekötés és -toldás
  • 6. modul: Jelölés és címkék, kábelköteg-rögzítés, -árnyékolás, kábelkorbács-védőburkolatok
  • 7. modul: Koaxiális kábelszerelvények
  • 8. modul: Huzalrácsavarásos kötések
A saját szervezésű, nyilvános, háromnapos tanfolyamok az 5. és a 8. modult nem tartalmazzák. A legközelebbi tavasszal, március környékén várható.
Kihelyezett tanfolyamok esetén a megrendelő határozhatja meg, mely modulok oktatására és tanúsítására tart igényt.
A tanúsítás két évig érvényes. Lehetőség van a (bárhol) korábban szerzett, lejárt tanúsítás megújítására is a Microsolder Kft.-nél, a tanfolyam ismételt elvégzésével, vagy - kellő tudás birtokában - csak az írásbeli tesztekből álló vizsga tanfolyam nélküli letételével.
Maga a szabvány szintén megvásárolható a Microsolder Kft.-nél.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény