FőoldalArchívum400 fős leépítés a Magyar Telekomnál
2009. szeptember 22., kedd ::

400 fős leépítés a Magyar Telekomnál

A Magyar Telekom megállapodott a társaságnál működő érdekképviseletekkel a 2010. évi anyavállalati bérfejlesztésről, négyszáz fős létszámleépítésről és a béren felüli juttatások csökkentéséről. Megállapodás született arról is, hogy a Társaság a Kollektív Szerződés alapján fizetett többlet-végkielégítés mértékét 2011-2014 között több lépésben az egyharmadára mérsékli

A megállapodás alapján a társaság 2010-ben 1,5%-os bérfejlesztésnek megfelelő mértékű éves célprémium keretet biztosít a dolgozóknak. A létszámleépítésben 400 munkavállaló érintett. Ez a számadat nem tartalmazza a vezetői és a nyugdíjazással megvalósítható munkaviszony megszüntetéseket. Az elbocsátási költségek teljes összege megközelítőleg 7 milliárd forintot tesz ki, amelynek döntő hányada 2009. negyedik negyedévben kerül lekönyvelésre, kisebb hányada pedig a 2010. évet terheli. A leépítés pontos létszámát és az elbocsátási költségek pontos összegét az év végén, a részletek ismeretében fogjuk tudni nyilvánosságra hozni.

A döntés eredményeként 2010-re mintegy 6,5 milliárd Ft-os megtakarítást tervezünk megvalósítani a 2008. évi, végkielégítéssel kapcsolatos ráfordítások nélküli Teljes Munkaerő Menedzsment (TMM) költségekhez képest, amely több mint 5%-os költségcsökkentést jelent két év alatt. (2008-ban az anyavállalatnál valamint a magyar leányvállalatoknál a TMM költség 121 milliárd Ft-ot tett ki a végkielégítések nélkül.) A tervezett megtakarítás tükrözi a 2009-től bevezetett TMM rendszer eredményeit: a hatékonyabb erőforrás-menedzsmentnek és létszámleépítéseknek köszönhetően az éves bérfejlesztések (2009-ben 5,6%, 2010-ben 1,5%) ellenére csökken az emberi erőforrásokhoz kapcsolódó költségek szintje.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény