FőoldalArchívumA Logitech legújabb egerei olyan helyzetekben is megállják a helyüket, ahol a többi egér elbukik
2009. augusztus 26., szerda ::

A Logitech legújabb egerei olyan helyzetekben is megállják a helyüket, ahol a többi egér elbukik

A Logitech Performance Mouse MX és Anywhere Mouse MX egere Darkfield Laser Tracking technológiával
A Logitech Performance Mouse MX és a Logitech Anywhere Mouse MX az új Darkfield Laser Tracking technológiát használja, amelynek segítségével az egerek átlátszó üvegen vagy fényes felületeken is használhatóak. A Logitech új fejezetet nyit a számítógépes egerek történetében. A Logitech Darkfield Laser Tracking technológia lehetővé teszi, hogy a kedvenc egerünket gyakorlatilag bárhol használhassuk - legyen az akár üveg vagy más fényes felület. Az új megoldást a Logitech Performance Mouse MX és a Logitech Anywhere Mouse MX bemutatásával vezeti be a gyártó, választási lehetőséget kínálva a teljes méretű és a kompakt notebook egereket kereső felhasználóknak egyaránt

A Logitech kutatása kimutatta, hogy az otthonok 40%-ában található valamilyen üvegfelület (az ablakokat nem beleértve). A laptopok egyre növekvő népszerűségével, a felhasználók számítógép használati szokásai is megváltoztak. Mivel az emberek nincsenek helyhez kötve, rendszerint a lakás több pontján is használják a gépüket, így nem egyszer találkoznak olyan változatos felületekkel - mint a gránit és a lakkozott fa -, amelyeken egy átlagos egér nem használható.
"Elérhető áruk és a szabadság adta előnyük miatt, a laptopok népszerűsége jelentősen megnőtt az elmúlt években - az emberek manapság szeretnének a digitális világhoz bárhol és bármikor kapcsolódni. Eddig egy egér sem volt képes ezt a rugalmasságot biztosítani." - hívta fel a figyelmet Rory Dooley, a Logitech perifériákkal foglalkozó részlegének igazgatója. "A Darkfield technológiának köszönhetően, a Logitech egerünkkel a reggeli híreket mindenféle probléma nélkül böngészhetjük a gránit konyhaasztalunkon, a munkahelyi üvegasztalunkon pedig könnyedén szerkesztjük a táblázatokat."

Az üveg "legyőzése"
A számítógépes egerek fejlesztésében úttörő Logitech, már a 80-as években szinte minden technikai innovációt elsőként vezetett be az egerek piacán - kitartóan finomítva az ember és digitális világ közötti kommunikáció egyik elsődleges eszközét, amely mára a mindennapok részévé vált. A lézeres érzékelőtől, a nagy sebességű görgetésen át a Plug-and-Forget Nano Reciever-ig, számos innovatív megoldás köthető a Logitech nevéhez, amelyekből látszik, hogy a Logitech elkötelezte magát olyan új technológiák keresésében, amelyek még több élményt nyújthatnak a felhasználóknak.

A legújabb innovációs megoldás, a Logitech Darkfield lehetőségeket kínál arra, hogy egerünket bárhol és bármikor használni tudjuk.
A hagyományos lézeres technológia azon alapszik, hogy az egér érzékelője feltérképezi az alatta elterülő felület részleteit. Minél heterogénebb a felület, annál könnyebb az érzékelőnek referenciapontokat találnia, hogy pontosan követhesse a mozgást. A fényes felületek azonban - mint az üveg - teljesen simák, így nem rendelkeznek elegendő információval egy átlagos lézeres érzékelő számára.
Az üvegen (legalább 4 mm vastag) való használathoz, a Logitech Darkfield, a mikroszkopikus dark field technológiát alkalmazza, amely a mikroszkopikus méretű részecskéket és karcolásokat vizsgálja, és nem magát a felületet követi le. Ahogy a szemünk látja a tiszta éjszakai égen a csillagokat, úgy "látja" az egér érzékelője a sötét háttérnek megfelelő tiszta területeken a port vagy a karcolásokat, mint apró világos pontokat. Ezeknek a porszemeknek az egérhez viszonyított mozgását érzékeli a szenzor, amely így pontosan követni tudja a mozgást.

A Logitech Performance Mouse MX és a Logitech Anywhere Mouse MX
Mivel a megfelelő választék nagyon fontos, az új technológia mind teljes, mind kompakt méretű egerekben elérhetővé válik. Mindkét modellt nagysebességű görgővel szerelték fel, hogy könnyedén átröpülhessünk a hosszú dokumentumokon, miközben megtartották a hagyományos fokozatos görgetési módot is, hogy pontosan navigálhassunk a listák, a fotók vagy a diák között.
A teljes méretű Logitech Performance Mouse MX egérrel nem lesz lehetetlen feladatunk. A jobbkezes ergonómikus forma a tökéletes kényelem érzetét adja, míg a rugalmas micro-USB újratöltő-rendszerrel feltölthetjük az egeret gépünkön vagy hálózati csatlakozón keresztül - akár használat közben is. A hatékonyság kedvéért a négy, személyre szabható hüvelykujjal működtetett gombbal (hüvelykgomb) a legfontosabb műveletek - mint az ablakváltás vagy a nagyítás - irányítását egyetlen gombnyomással el tudjuk végezni. Az erőérzékeny oldalirányú görgetés (szoftveresen vezérelhető) - elsőként a Logitech egerek között - pedig gyors navigálást szavatol a böngészés során.
A Logitech Anywhere Mouse MX kompakt méretének köszönhetően bárhol megállja a helyét, az utazótok pedig megvédi az egeret, bárhová is vigyük magunkkal. A természetes kéztartás kivételes kényelmet nyújt az ergonómikus fogófelület révén, a hüvelykgombok pedig az internet hatékony böngészését teszik lehetővé.

A Logitech nemrég bejelentett Logitech Unifying Receiver technológiával mindkét eszköz kompatibilis, így a számítógép szállítása során sem kell leválasztanunk a vevőegységet. A Unifying technológiának köszönhetően, könnyedén használhatjuk a gépünket a különböző helyzetekhez leginkább megfelelő eszközökkel is - beleértve a nemrég bejelentett Logitech Keyboard K350-at, a Logitech Keyboard K340-et, a Logitech Marathon Mouse M705-öt és a Logitech Wireless Mouse M505-öt - anélkül, hogy azokat külön csatlakoztatni kellene.

A Logitech honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény